LippurivistöÄitienpäivä 2008

Mothers' Day 2008

Äitienpäivä taitaa olla liputuspäivä suunnilleen kaikkialla. Ihan hyvä niin.
Ja ilmeisesti se on kaikkialla samaan aikaan. Ainakin täällä Suomessa se on toukokuun toisena sunnuntaina.
Isänpäivä heiluu enemmän, onhan se lähinnä markkinoijien kehittämä hölmö vastine. Meillä (ja ilmeisesti pääosassa muuta maailmaa) se on puoli vuotta tästä. Mutta jenkeille se ei tie3tenkään käy: silloin se sotkisi kiitospäivän markkinoinnin. Elikkä siellä se on parisen viikkoa tästä.

I think Mothers' Day is flag-day nearly everywhere. At least I think so. The day is same everywhere: second Sunday of May. 
Fathers' Day varies more.We have it half year from Mothers' day. But that  isn't good  for Americans. Because then it would interfere with Thanksgiving.

Mammalle

Annalle

Aika ikävää aloittaa kaikki ruikutuksella, mutta GIMP on tosiaankin surkea ohjelma. Olen itse tehnyt aina kortin tällaisessa tilanteessa. Silloin kun minulla on ollut Mac käytössäni, se on ollut helppoa ja suoraviivaista. Mutta GIMP osaa ilmeisesti suunnilleen kaiken. Ainoana ongelmana on se, että se tekee kaikki asiat oman kieroutuneen logiikkansa mukaan.
Olin edellisenä iltana viettänyt melkoisesti aikaa etsimällä verkosta valkovuokon kuvia. Onnettomasti liian pitkään, koska verensokerini laski vaarallisen alas. Loppujenlopuksi käytin viimewappuista kuvaa.

Sorry to say, but GIMP is really quite horrible program. Previously I used my Macintosh computer to make nice cards like this. Extremely easy to use any program there (because nearly all those programs worked very similarly).
These wood anemones were very typical flowers here. Typically kids give just these flowers to their mothers. But weather was really warm here. Everything was very "advanced", these flowers were already gone! So, I used this lovely picture from last Wappu. I looked for other such pictures, too. Then my blood sugar went very down, dangerously low.

Formuloita minulleSuunnilleen ensimmäisenä asetuin katselemaan Formuloita. Koko olohuoneen kalusteet ovat pantu uusiksi. Oikeastaan ihan kivasti. Ja parasta on varmaankin tuo rahi: oikealla jalallani on nimittäin taipumusta turvota.

Quite immediately, I went looking the telly. Because there is car racing: Formula One Grand prix of Turkey. 
Anna and her husband Mika purchased these furnitures. Very nice.

Tuo toimiEn ollut ihan varma, olivatko verensokerini humpsahtaneet liian alas. Vai olinko yksinkertaisesti vain aika väsyksissä. Viimeöinen vei taatusti kaiken mahdollisen energian.

I was really very tired. Blood sugar thing last night made me very tired. But this helped very nicely.

Mika paistaaKiva poalapeliEnsin uusi ihmegrilli piti saada kasattua. Ilmeisesti edelliseen oli ruoste iskenyt. Tämä oli sitten varmaankin huomattavasti parempi ja isompi. Ja jokin ihmevimpsautin on niin äärettömän käytännöllinen. En tietenkään ole kuullut mitään tuollaista. Mutta käsittääkseni ne ovat Anna-vaimon peruslepytystä.

Mika had new and surely very much improved barbecue-thing. It can really everything. Until next model comes...

Mika paistoi uudessa grillissään makkaroita, pihvejä, maissia ja jopa himppasen pekonia. Oikein valmistetussa pekonissahan ei ole rasvaa ollenkaan...

Mika made sausages. I like those, which have cheese in them.
Then some steaks.
Last thing was maize.
Oh yes, bacon. One has to bake them until there are no fat left. Then that's very nicely crispy. Yummy!!


Ruffe tykkääRuffe tykkäsi olla sylissäni. Niin koirat yleensäkin: olen alempana, lähempänä heidän omaa tasoaan. Ja rapsutan... Eli hän kyllä istuisi tässä paikassa vaikka kuinka pitkään.

Ruffe loves being in my lap. And very usually dogs prefer people who sit in wheelchair. I think, because we are "closer" to their level.


Tuo toimii köntykselleSen köntyksen estämiseen riitti näinkin onneton este! Kissoille tuollainen ei olisi edes hidaste. Mutta koirilla on oleellista tuntea kuuluvansa jonkinlaiseen laumaan. Se haluaa pysytellä lauman mukana.
Mutta jos ulkona on jotakin houkuttelevaa, kaikki unohtuu.

That kind of thing wouldn't stop a cat. Or make escaping even a bit slower.
The main thing with dog is, that they want to be in group. And they are pretty clumsy.

Fruktoosilla maqkeutettuMika oli onnistunut löytämään näinkin hienon sokerittoman (tai eihän se mitään sokeritonta ole, "tavallinen" sokeri on vain korvattu tyypillisesti hedelmäsokerilla) kakun. Tosi upean näköinen. Ja makukin on kerrassaan erinomainen. En tosiaankaan vloi tietää kuinka sokerittomia nuo koristeruusut ovat. Mutta hälläväliä, eihän niitä tarvitse syödä.

This is the sugarless (actually it contains just another sugar (very often fructose)) cake. This looks like some kind of marriage cake. But who cares, the taste is the important thing. And that was just great.

Ruffelle murkinaaRuffen mielestä jotkut makkaranpalat olivat huomattavasti suurempaa herkkua. Ja tällainen toisen tahtoon alistuminen on sen mielestä oikeastaan ihan kiva juttu: silloin  ei nimitäin itse tarvitse ajatella yhtään mitään.
Elikkä käskyjen perustelu on ihan turhaa. Ja vaihtoehtoja ei missään tapauksessa pidä antaa.
Ja niinkuin Ruffen vartalonkielestä voi havaita, se on erittäin onnellinen näinkin yksinkertaisesta leikistä.

Ruffe thought clearly, that sausages were much better treat.  Here Anna plays some agility games. And Ruffe clearly just loves that.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.