Pääsiäispupua nukuttaaPääsiäinen 2011

Easter 2011

Pääsiäisen päivämäärä heiluu aika voimakkaasti.  G. F. Gauss kehitti asiaan jonkin ihmeellisen laskusäännön (kuten kaikki varmaankin tietävät, pääsiäinen on kevätpäiväntasauksen jälkeisen täysikuun jälkeinen sunnuntai).  Nyt se on suunnilleen myähäisimmillään: pääsiäistä seuraavana viikonlopjpuna on jo Wappu.

The exact date for Easter is very complex thing to calculate. Anyway, that extremely late this year: just a week from Wappu.

Täytynee panna tällekin sivulle pääsiäinpupun kuva.

Maybe I should put a picture of Easter Bunny here,,,

Palmusunnuntai (17.4.2011)

Palm Sunday (April 17th, 2011)

Tänään o n tietenkin nassikoiden jäsjestämät virpamisjutut. Täytyy myöntää, etten ihmeemmin välitä niistä. Mujtta on nyt sentään pari minuakin kiinnotavaa juttua: Kiinan F1-kilpailut ja eduskuntavaalit.

My parents warned me not to open door. Because there would be kids. Obviously brats knew, that this would be very bad place.
But we would have two very interesting occasions:
TelkkaristaKiinan kilpailut ovat ilmeisesti aika selvä juttu. Sebastian Vettel on vaikuttanut kerrassaan ylivoimaiselta. Mutta alku menikin yllättävän heikosti: kolmas sija. Loppujenlopuksi hän tuli toiseksi. Lewis Hamilton voitti. Mutta kaikkein hämmästyttävin oli kolmas (Mark Webber) palkintopallin ukkeli: hän nimittäin lähti paikalta 18!!
Suomalainen kuski, Heikki Kovalainen oli 16.

In the very beginning (=before start) the result, Sebastian Vettel would win. But the came the start and he was the third. In the very end he was second. Lewis Hamilton won. But biggest miracle was the third guy. He was Mark Webber. And he started at position 18!!
Finnish driver, Heikki Kovalain was 16th. Actually quite pleased that was able to finish.


TelkkaristaEduskuntavaalit ovat toinen aika kiinnostava juttu. Olin itse ennakkoäänestänyt niinkuin aina. Nyt ilmeisesti suurin osa tutuistani äänestää (2'937'086: 70,4%). Perusohjeena: äänestä ihan ketä vain, kunhan ei vain persujen mölöjengiä.

Then to our parliamentary elections (2'937'086: 70,4%). I voted beforehand. That's actually very usual way to do things here.
We had quite nice weather here. We had quite huge boost with a populist party (you can see their leader in this picture). Actually quite many said: "Vote anyone You like, but not those morons".
Paljastui, että aika monet olivat äänestäneet heitä. Se ei ollut oikein kivaa. Mutta toisaalta KePa oli saanut oikean rökäletappion. Ja se taas oli oikein kivaa.

It turned out, that very many voted. And they voted just those morons. Not nice! But Center Party had really catastrophic. That was really nice.

Puolue Party
Paikkoja Seats
Muutos Change
Kokoomus Conservatives
44
-6
SDP Socialists
42
-3
Persut Populists
39
+34
KePu Center
35
-16
Vasemmistoliitto Communists
14
-3
Vihreät Greens
10
-5
RKP Swedish minority
9+1
0
KD Christian democrats
6
-1


Maanantai (18.4.2011)

Monday (April 18th, 2011)

Yritin hommata sokerittomia pääsiäismuniaz.

Diet Easter Eggs.

Tiistai (19.4.2011)

Tuesday (April 19th, 2011)

Tänään oli kahdenkin amatööriteatteriryhmän esitykset läheisellä kansantalolla.

Today I had performances two amateur theater groups just near me.

Hyvä- nukkuaPitkäperjantai (22,4.2011)

Good Friday (April 22nd, 2011)

Tanaan oli aluksi tietokoneen kanssa sumplimista. Noin teen suunnilleen aina. Nyt ei ollut kuitenkaan mitään WWW-sivua tekeillä. Ehkäpä sähköposteja. Tai sitten ihan vain surffaila ympäri netettiä. Ökö tykkäsi olla lähelläni.

In the beginning i was just doing thins in the net. Certainly not my own WWW-pages, because those were quite ready. Just simply surfing around the net.  Ökö loved to lie near me.


Ruffe höseltääRuffe tykkäsi, kun paikalla oli enemmän laumaa. Silloin saattoi rauhassa höseltää.

Ruffe loved, when there are more people. Then he could be quite freely. He could feel, that he  is very important. And that makes him feel good!


VirlostaNämä kevätkellot (Leucojum vernum) tulevat Virosta. Siellä ne ovat ilmeisesti ihan luonnonvaraisia. Siellä ilmasto on aika paljon lempeämpi kuin meillä. Mutta uskoisin, että nuo voivainat hyvinkin menestyä meillä.

These flowers,Spring Snowflake (Leucojum vernum), live in Estonia. I really don't know, if in our country. In some suitable place, maybe.

Mu7rkinaa2. Pääsiäispäivä (25.4.2111)

2. Day of Easter (April 25th, 2011)

Sekä sunnuntaina että maanantaina meillä oli uusieelantilkaista lammasta.
Ausseilla ja uusiseelantilaisilla on keskenään ilmeisdesti suunnillesen vastaavat välit kuin suomalaisilla ja ruåtsalaisilla. Siispä aussien kertoma vitsi:
Uudessa Seelannissa on lähes 40 miljoonaa lammsta, joista suunnilleen kymmenesosa väittää olevansa ihmisiä.

Both on Sunday and on Monday we had very same stuff: sheep from New Zealand.
Aussies and kiwis have pretty special relationship. Very much like Swedes and Finns. Here's a joke from Aussie side:
There are about 40 million sheep in NZ. And about every tenth of them thinks it is a human...


PupuKaikki alkoi kuvallä pääsiäispupusta. Niin se saa loppuakin.

This page started with a picture of Easter Bunny. It should end that way, too.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to main page.