Lähikuva Ruffesta

Ruffe-hurtta

Ruffe the dog

Rodultaan Ruffe on kääpiösnautseri. Ja se on vanhempieni koira. Minulla itselläni on oikeastaan aika mahdotonta pitää koiraa, koska en voi ulkoiluttaa sitä kunnolla. Tässä kuvassa Ruffe on suunnilleen neljän kuukauden ikäinen. Se on todellakin pullollaan intoa! Olen tehnyt aikoinaan sivun hänestä silloin ihan pienenä. Nelikuukautinen Ruffe.

Ruffe is miniature snautzer. Ruffe is about four months now (just a bit younger). Ruffe belongs to my parents. It's quite impossible for me to keep a dog.I had made a page os him as very young.Ruffe is about four months now (just a bit younger). I had made a page of him as very young. Ruffe at four months.

Ihan ensimmäinen kuva Ruffe-rääpäleestäTämä on ihan ensimmäinen kuva Ruffesta. Se on otettu 5.3.2007. Ruffe oli silloin vain aika onneton rääpäle!

This is the very first photo of Ruffe. It hjas been taken at March 5th, 2007.

Ruffea väsyttääTosi väsyttävää! Silloin Ruffe vain plösähtää tismalleen siihen, missä hän on. Näin on nuoren koiran kanssa. Toinen reaktio väsymykseen, on koheltaminen ympäriinsä. Nelikuukautinen Ruffe.

Sometimes Ruffe is really tired. Then he just lies there. Where-ever he feels being tired. Ruffe at four months.

Hurttaa lahjotaanKoiran kasvatuksessa on käytössä oikeastaan samat perusjutut kuin nassikoilla. Yksinkertaistettuna vain. Perusjuttu on lahjonta. Ja kyllä se toimii ihan hyvin (7 034 614 tavua). Nelikuukautinen Ruffe.

Dogs should be trained some way. And this bribing is the very best way (7 034 614 bytes). Ruffe at four months.

MADÖkö tarkkailee ihan jatkuvasti Ruffea. Tilannetta voisi kuvailla jonkinlaiseksi kauhun tasapainoksi. Tai en minä oikeastaan ehkä sanoisi noinkaan. Nelikuukautinen Ruffe.

Ökö looks all the time Ruffe. Maybe I should call this MAD (Mutually Assured Destruction). Actually no! They don't really know, what to think. But people look quite agitated, so maybe they should too. Ruffe at four months.

Ruffe-hirviö on häipynytNyt Ruffe-hirviö on saatu häipymään. Silloin, kun Ruffe on maisemissa, Ökö tarkkailee sitä hellittämättä. Ökö tarkastaa koko ympäristön sitten, kun kaikki on selvää..

Helmi ei oikeastaan välitä vähääkään. Mikä on ilmeisesti ihan hyvä tapa suhtautua asiaan. Se nukkuu normaalissa laskulaatikossa. Ja kun Ruffe-köntys ei sinne tosiaankaan sinne pääse.

Now Ruffe has gone. And Ökö makes really sure, that it has really been so.

Helmi ignores Ruffe totally. Actually she ignored Ökö just that way.


Täytyyhän Ruffesta olla videokin. Tässä hän on ehkäpä 4-5 kuukauden ikäinen. Ja tosiaankin ihan pullollaan energiaa. Tosin se on aika iso pläjäys (7 677 896 tavua). Isälläni on "vanha" kamarani, ja sillä hän saa otettua kerrassaan erinomaisia kuvia. Voi selvästi huomata, että todellinen taito on huomattavasti tärkeämpi juttu kuin teknologia.

Naturally I have to hava a small (actually not very) videclip of Ruffe. My father took this, because he sees Ruffe so much more. In this clip Ruffe's age is about 4-5 months old. I must admit, thai it is rather huge file (7 677 896 bytes), but it's really nice! My father has my "old" digital camera. He can take really excellent photos with it. One can clearly see, that skill is much more important than technology!


Perusteellisesti nypitty16.7.2007 oli Ruffelle kohtuullisen tärkeä päivä, koska silloin oli ensimmäisen trimmauksen vuoro. Silloin pyritään myöskin pääsemään eroon pentukarvasta. Ja niinkuin oikein hyvin näkyy, yritys on ollut ainakin erittäin perusteellinen.
Mutta ainakaan ruffea itseään asia ei häirinnyt pätkääkään.Muuten, tuossa hänen edessään on hänelle ostamani lelu.

June 16th, was rather important day for Ruffe. He had his very first trimming. This first one is important, because now one get rid of pup-fur. Now everything is fur of real adult dog.
Ruffe didn't mind at all. Maybe now even feels a bit cooler. By the way, in front of him is his toy,

Ruffe haluaisi kissanruokaaViiko ja päivä myöhemmin tilanne on tämä. Ihan himppanen karvaa on kasvanut. Ja siinähän tulee oikein mukava musta väri. Ei tuollainen paljas harmaa iho.
Ruffella on nyt valtaisa hinku kissanruoille. Hänen mielestään hänellä on ihan täysi oikeus, niihin murkinoihin, kun katit eivät kerran ole ahmineet niitä heti.

This picture has been taken a week and day after previous one. Now he looks just quite proper dog. In previous picture, that grey is just his skin. Now here is
Here he wants to have cat-food. Because dogs eat quite differently: they devour their food. Cats don't do that way. They eat only quite little amount (like mouse). Then they go and sleep somewhere. And digestify that food. They clearly think, that this devouring is pure barbarism!


Pappa olli lähtenyt kauppaanMinulla oli aika iljettävä flunssa. Tai oikeastaan pelkkä inhottava nuha. Jokatapauksessa oli syytä olla aika tiukasti sisällä. Se aiheutti luonnollisesti sen, että limppani loppui. Eli Papan piti mennä läheiseen kauppaan ostamaan limppaa.
Papan lähtö oli Ruffelle tietenkin ihan kauhea juttu! Hän vahtasi tosi tarkasti ovea, josta Pappa meni.

I had quite nasty flu. Or actually rather bad cold. No fever or anything like that. But I have to stay at home. That caused my soft drinks run out. Pappa should get some from local shop.
But that was really awfully bad thing for Ruffe. Here he is staring the door Pappa used. I took several pictures of him, before I took him to my lap.

Synttärithän ovat tosi tärke- juttu:

Birthdays are clearly very important thing:


Onnellinen Ruffe lumihangessaIsäni otti tämän kerrassaan ihastuttavan kuvan Ruffesta. Kaikki koirat rakastavat lunta. 
Kissojen mielestä lumi on  ihan kiva juttu katsella. Mutta mahdollisimman etäältä...

My father took this lovely picture. Every dog loves snow. 
Cats love to look snow.But the actual reality isn't so pleasant.


Pönttöpää-RuffeRuffella olivat etutassut tulehtuneet. Se nuolla lössötti etutassujaan. Ensialkuun oikeaa, sitten vasempaa. Mitään varsinhaista syytä noihin ei enää ole.
Nyt Ruffella on tällainen pönttö kaulassa. Kissat taatusti nauravat tuollaiselle!
Uskoakseni sana "pönttö-örvelö" kuvaa Ruffea nyt parhaiten.

Ruffe had bad inflammation That comes from it's right front leg. The very cause was removed but extra licking made things bad. Then he started licking his left leg.
Eventually he got this (and some penicillium) from vet. So, cats have extra fun now...


Puhdasta onneaRuffe tietää saavansa rapsutusta täällä. Oikeastaan aikalailla samanlaista kuin katteja miellyttävä: niskaa ja päälakea. Mutta häntä ei saa nostaa niskanahnasata kuin kissoja. Varsinainen itku ja hammastenkiristys, jos edes yrittää nostaa sieltä.
Siksi hänellä on päällään tuollaiset valjaat, joista häntä saa nostettua näppärästi.
Yleensäkin hurtat tuntuvat tykkäävän pyörätuolissa istuvista ihmisistä. Uskoiusin, että hurtat tykkäävät ihmisestä, joka on "lähempänä" heidän tasoaan. Ruffe tuntuu suunnilleen odottaa pääsevänsä rapsutettavaksi. Vaikka täällä onkin pelottavat kissat, varsinkin Ökö-hirviö.

Ruffe really loves, when I pet him. That seems to be the one and only reason to come here (for instance the horrible Ökö-cat (pure monster, Ruffe thinks) lives here). Actually he seems to love same things cats like. But I can't take cats from neck-skin and lift. Then I have really strong and loud protests.
Dogs seem to love people, who sits in a wheelchair. I don't know the actual reason for that. But I think, I'm closer to his "own" level.Tälläkertaa otin joitain videoita. Ensinnäkin esipesu-Ruffe esiintyy (2'447'752 tavua). Ei tuo mikään ongelma puhtauden kannalta ole, koska astianpesukoneen kemikaalit ovat aika rankkoja.
Toisessa videossa Ruffe tanssii (4'293'160 tavua) innosta, kun se saa koirannamua. Ilmeisesti se on aivan uskomattoman herkullista. Tai sitten hän on ihan vakuuttunut siitä, että kun sen täytyy olla herkullista. On tietenkin niin, että Ruffe on muutoinkin aika hermostunut, koska täällä oli Ökö-hirviö.

Then I have some videos of Ruffe. First is of "prewash-Ruffe" (2'447'752 bytes). Ruffe can do this, because chemicals in dishwasher are very serious stuff.
Then Ruffe gets some dog-candy. Obviously those are very delicious, because he dances (4'293'160 bytes) for them.


MietteliäsTammikuun ja helmikuun välillä oli aika kammottavan kylmää. Ruffella ei trimmausta silloin tehty. Siinä olisi tullut aika iljettävän kylmää.
Tämä on oikeastaan aika pelottava paikka Ruffelle. Varsinkin, kun paikka on ihan täynnä Ökö-hirviön pelottavaa hajua. Siinä ei oikeastaan auta kissojen sulkeminen saunaan häpeämään.

Now is extremely bad time. Cold, I mean. So, there's no idea to trim him. That would be awfully cold!
This place is very bad for Ruffe. Because here is a lot smell of cats. Especially of "the monster" Ökö. Closing her into prison (other name for sauna) doesn't help much.HerkkunamuaAina Ruffe käy täällä, se saa koirannamua (tai oikeastaan se on ilmeisesti lähestulkoon  vastaavaa kuin "tavallinen" koiranruoka). Tai oikeastaan niitä on kaksi, mutta kahteen saakka laskeminen on aika ongelmallista.

Every time Ruffe visits here, I give dog-candies (though those look like "ordinary" food) to him. Actually I give two, but that's way too complex math to him.

TrimmausRuffen turkki on trimmattu aika perusteellisesti. Rotta-Ruffe on ihan oikea ja järkevä nimitys. Kun siltä hän nimenomaan näyttää. Hurtalla on melkoinen karvankasvu, eli tällainen trimmaus on ihan paikallaan. Tosin trimmaus tapahtui vasta elokuussa. Heinäkuu oli kerrassaan tukala aika.

I must call him Rat-Ruffe. Because he looks like that. Dogs have very strong hair-growth. They really need some grooming. But that happened though in August. July would be much better, because that month was really hot. Pure misery with thick fur-coat.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.