Helmi tykkääAnita luonani

My physical therapeut Anita was here

Minulla on ollut ikäviä ongelmia oikean jalkani kanssa. Se saattaa ihan yllättäen romahtaa. Ja silloin kaadun lattialle. Kaikkein ikävintä on se, ettei minulla ole voimia raahautua jotenkin pystyyn. Se on aika kiusallinen ongelma....
Sini (oikeastaan pikkuiksen noloa, että tässä on kuva hänestä eikä Anitasta) halusi opetella Anitalta tekniikoita käsittelyyni. Koska se on ihan selkeästi tekniikkalaji. Siis, jos olen esimerkiksi kaatuarötjähtänyt vessan lattialle. Niin on nimittäin tapahtunut jo useampia kertoja. Nlo, se on oikeastaan koskenut vain kerran häntä.
Sini on  opettanut Helmiä. Nyt se tulee kiltisti syliin. Onhan noita opetettu aikamoisen pitkään. Mutta riittävällä opetuksella, saa kissallekin tehtyä aika täydellisen järjenpimennyksen.

I have very bad  problem with my right leg (or knee). Sometimes it just collapses. Then I collapsed totally to floor. That hurts really extremely badly to my knee. And then I don't have strength to get up. Not very nice!!
Sini wanted to learn proper techniques to handle me. Because that's clearly technique. It must be, because I'm much heavier.
She had taught Helmi. Helmi comes voluntarily to lap of Sini. Really very untypical thing.
.


Vessa kehiteltiinVessaan pitää saada tehtyä joitain muutoksia (he eivät ole siellä Ököä piilossa).
Ideana on ihan yksinkertaisesti se, että näytän mitä oikeastaan teen normaalisti. Sitten vain ihmettelemään, kuinka asian voisi tehdä paremmin ja turvallisemmin.

Father and Ruffe aren't hiding from Ökö.
I just shows, what I do normally. Then we just think, how those things could do better. And especially safer.

Anita soittaa toinmintaterapeutille

Anita soittaa toimintaterapeutille. Olimme päätyneet päätökseen, että kaksi kahvaa (varsinkin se toinen olisi oikein tärkeä) ja yksi hiukka isompi tartuntahärveli olisi oikein hyvä.

Anita rings to occupationell therapeut. To explain, what would be nice.

Ruffe tykkääRuffe oli ihan mielissään sylissäni. Ei sillä ole pienintäkään halua mihinkään sellaiseen. Olli on oikein sopiva rapsuttamaan.
Kissat ovat oikeastaan helpompia: senkus ottaa vain niskanahasta ja nostaa. Ruffe huutaa kuin syötävä, jos sellaisesta on edes etäinen mahdollisuus.

Ruffe loves again, when he is in my lap. And  why not! 
But cats are much easier to handle. Just look.

Olen ihan koukusa!Minä olen  ihan koukussa noihin siluettiristikoihin! Silloin kun saan tuoreen lehden sellaiisia, on seuraava yö selvästi tuhottu.

I really love this hanjie-stuff.

Äkkiä pois!Ruffe haluaa äkkiä pois tästä pahasta (onhan Ökö täällä) paikasta.

Ruffe wants to get away from this very bad place. Ökö is here, that makes it very bad.


Aika uskomatonta perjantaina määritellyt tuet asennettiin jo tiistaina. Olin ajatellut, että aikaa meni kuukausi, ehkäpä parikin. Mutta tämä oli kerrassaan upean esimerkillistä toimintaa.

This very special thing was done last Friday. And then the installation was done next Tuesday! I thought, that it would take at least a month (or maybe even more). But that was done really extremely nicely.

Vessan tukivekotinMolemmin puolin oveaNäistä kahdesta tukikahvasta en ole ihan varma. Ne edellyttävät oppimista. Näinhän se nimenomaan on. Siinä ihmninen toimii oikeastaan ihan samalla tavalla kuin "alemmat" eläimet. Alkeellista oppimista.

These handles aren't very useful now. At least now. But maybe I learn to use them.

TGosi hyödyllinenTämä suihkukaapissa ollut kahva on ihan varmasti erittäin hyödyllinen. Pelkän takakahvan käyttö siirtää painopistettä tuhoisan takaa. Se merkitsee, että oikealle jalalleni ei tule juuri olenkaan painoa päälle. Ja se on äärettömän tuhoisaa.

This handle is really useful. If I use that "behind" handle, my center of gravity is way too back. Then my right leg has really serious reflexes.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Guest book

Back to main page.