Tarvaspää 8.6.2003

Sähkärin käyttöä piti harjoitella. Ja mieluiten mitä enemmän, sitä parempi.

Silloin sunnuntaina oli tosiaankin erinomaisen kaunis sää. Ja jopa minäkin tykkäsin tuosta säästa, koska tuuli viilensi ihan kivasti. Ja itseasiassa liiankin kivasti! Käyttämieni bermuda-shortsien alta paljastuneet polvet paloivat melkoisesti!

Suurimpana ongelmana olivat kuitenkin hiekkatiet ja varsinkin erilaiset tietyöt. Sähkärissä on aika pienet renkaat ja nr kyllä menevät jokaiseen kuoppaan.

I really must practice use of my electric wheelchair. At Sunday June 6th, we visited Tarvaspää. It's actually quite near, just few miles away.

I got sun-burned knees! I covered my head. But not knees! There was rather nice weather. But not too warm; quite strong wind helped. Then I didn't even notice, what happened.

And I learned something: "no gravel roads".

Moottoritien ali pääsi näppärästi. Ilmeisesti tie on nimetty Ville Vallgrenin mukaan (tässä vaiheessa voin jo kuvitella valtaisan "häh"-huudon). Hän on parhaiten tunnettu Mantan luojana.

This very nice tunnel (it's intended for very light "traffic" only: pedestrians and cyclists) went under highway.

That tunnel is named after Ville Vallgren. He was a sculptor. Most important work (anyway people love it) was "Havis Amanda".

Ja tässä oli sitten Tarvaspää. Se on muutaman kilometrin päässä asunnostani. Silloin aikoinaan, kun Akseli Gallen-Kallela muutti sinne, se oli keskellä korpea. No, nyt ei tosiaankaan!

Tässä vaiheessa tarvitsin todellakin jonkinlaisen tauon! Se matka tänne oli melko rasittava. Siis puolisen tuntia tehosekoittimessa ei ole ihan valtaisan rentoiuttava juttu...

This is Tarvaspää, gallery and home of Akseli Gallen-Kallela. Artist, too. But painter. And really extremely important one. If I say, it is hundred years old - probably I won't do huge error. But I needed some rest now! Because I was really quite tired. Those roads were just so awful.

Siellä oli tällainen taidepläjäys. Ja voin vakuuttaa, etten ollut mitenkään erikoisen ihastunut siihen. Mutta huollon puutteessa (siis tervaus) tuo kyllä ränsistyy käsiin.

This awful thing was called art. I don't think so! But luckily our climate destroys it rather soon.

Tarvaspään lähellä oli tällainen silta. Tarvaspään ohi kulkee oikeastaan tärkein ulkoilureitti täälläpäin. Tai ainakin näin kauniilla ilmalla pyöräilijöitä on ihan uskomattoman paljon.

There was really very popular route for cyclists.

Aika ihana lehto! Lisäksi siellä oli vieläpä varjoisaa. Ja sellaisestahan minä pidän. Sen lisäksi tässä oli ihastuttavan tasainen asvaltti, jota myöten sähkäri kulki upeasti.

This looks really quite lovely. And just think, about a month ago there were no leaves. Nothing at all. Our ecosystem is really hyper-effective during summer. But then comes long winter...

Really quite lovely place. Especially when I hate direct sunlight

Sieltä mentiin pois samansuuntaidena moottoritien kanssa. Tällä tiellä oli tehty jotain tietöitä, joten se oli kerrassaan kammottavassa kunnossa. Olen nimittänyt kaikkein kammottavimmat tiet luokkaan: "Tallinnan keskusta". Tämä on melkeinpä niin hirvittävää.

Ilmeisesti tämä oli ihan ensimmäinen moottoritie Suomessa.

Road to Tarvaspää was located beside this highway. First (maybe it's age is 30 years or so) such in Finland.

Asuin aikanaan tässä. Ilmeisesti talonyhtiössä oli meneillään parvekeremontti. Tässä se on jo tehty.

I lived there!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Guest book

Back to main page.