Merituuli ja Gigantti 5.9.2002

Merituuli and Gigantti September 5th, 2002

Invataksissa pitää olla jokin tällainen hissi. Ilmeisesti sitä ei muutoin voi edes kutsua invataksiksi.

Every cab (I use) has an elevator like this. And they must have such.

Otaniemestä nappasin mukaani Mujusen Arin. Hän tietää kirjoittimista kaiken tietämisen arvoisen.

Kuvatekstiksi voisi oikein hyvin panna: "Hui, Olli ottaa taas kuvia". Ilme on senverran pelokas ja kauhistunut.

Ari Mujunen was with me. He knows quite everything possible (and impossible, too) about printers.

Kauppakeskuksessa oli Musta Pörssi, Kodin Anttila (Ari on sen ovella) ja K-rauta. Ööh? Siis jo ihan perusteollisuustaloudessa (joka teoriassa olisi kyllä ollut ihan vapaavalintainen, mutta käytännössä näin ei tosiaankaan ollut) todettiin, että aina pitää olla jonkinlainen "magneetti". Eli siis ruokakauppa.

Minulla olisi ollut tarkoituksena hommata mahdollisesti teenkeitin Mustasta Pörssistä. Ja olisihan siellä ollut! Siitä olisikin sasanut aika ryhdikkään åläjäyksen teetä: 2x14 kuppia. Tuollainewn divisioonamalli on sentään liikaa minullekin! Puolitoista tuntia myöhemmin olin ostanut tarjouspaperia tulevaan kirjoiittimeeni.

Mutta huomattavan perusteellisesti kävimme seuraavan puolentoista tuinnin aikana myymälää läpi.

Esimerkiksi MP3-soittimet. Ne näyttivät kaikki soittavan MP3-koodattuja CD-levyjä. Ja olevan tosi hempuloita muovi-ihmeitä. Hyi helkkari! Sellaisen muistikorteilla toimivan olisin luultavasti ostanutkin (ja jättänyt sitten käyttämättä).

The name on this shopping mall is 'Merituuli'. It has (at least) one big problem. There is no "ordinary" shop. Just some (huge) places for electronics, hardware, or furniture. But a place needs just a very normal shop for food. I'm not very normal people, at least my shoppings are not very normal...

Ja miutä tästä Hesburgerista puuttuu?

Asiakkaat! Ei jonkun ghettoblasterin ostanut pysähdy syömään hampurilaisia. Vaikka puhaltimet tunkevat vaikka kuinka uppopaistorasvan tuoksua.

This is hamburger restaurant. What's missing from the picture?

The customers! If You buy some kind of huge stereo equipment (or a ghettoblaster), You don't for a burger!

Ja siinäpä onkin sitten Gigantti: kirjoittimien luvattu maa.

And this is Gigantti. I bought my printer from here.

Tulimme sitten kämpilleni suunnilleen iltakahdeksalta. Aurinko oli tainnut jo mennä mailleen! Siellä odotti isäni laittama sian sisäfile. Se oli saatu joillain ihmetempuilla muistuttamaan lehmän sisäfilettä (en tosiaankaan ymmärrä, miten). Mutta makuhan ei tietenkään ole sama. Naudanfilepihvit pitää nimenomaan jättää verisiksi ja raaoiksi; sianliha pitää taasen paistaa kerrassaan perusteellisesti.

Finally we arrived to my place at 8PM. So, quite late. The sun has set. And I was really quite tired!

Ja tässä se kirjoitin sitten on. Matalampi kuin vanha. Malli on: HP960c (lopussa on todellakin vain yksi onneton kierjain, eikä paaosaa aakkosista niinkuin yleensä).

Tulostusjälki on sikamaisen hyvä! Digitaalikameralla otetun kuvan kun tulostaa valokuvapaperille, ei sitä voi mitenkään erottaa valokuvasta.

Okay, here's the printer. Previously I had HP850c. This is HP960c. I makes really exceptionally excellent printing results.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.