Ihanaa varjoa Ulkoilu Helmin kanssa 26.7.2007

Going Out With Helmi July 26th, 2007

Kävelytiellä oli kerrassaan ihania varjoja. Yleensä näillä reissuilla on mukana Ökö. Mutta nyt ajattelin, että voisi olla kivaa otta Helmi. Lisäksi Ökö käyttäytyi aika tuhmasti (otti Helmille tarkoitetun kissannamun), mikä vain varmisti päätöstäni.

Really nice shadows here.And extremely nice breeze!
I have though of taking Helmi with me this time. Then Ökö behaved quite rudely to Helmi. She took cat-candy, tha was intended for Helmi. Naughty thing! But that made my decision even stronger.

Ihqan Gallerian vieressaLäkkitosi oli ihan Gallerian vieressä. Gallerialla menee tosiaankin äärimmäisen  heikosti, koska läheinen Sellon kauppakeskus imee asiakkaat.
Mutta tosi siellä on oikeastaan ihan kohtuullinen. Ei se mikään iso ole, ehkäpä muutama koju. Mutta se riittäää ihan hyvin.

This is the small market-place beside shopping-mall Galleria. Galleria will have very bad future. Sello is just near. And it clearly takes all customers.
But market-place probably will survive just well! At least I hope so.

Vattuja myynnissäVattunyytit olivat ainoa sokeriton!! Siis Kartanon Leivässä. Otin siis niitä. Tässä olikin ihan aitoa ja tuoretta kamaa.
Mmyyjä Kartanon Leivässä arveli, että Helmissä on venäjänsinistä. Asiakas täällä (ei tuo) arveli Helmissä olevan paljon "british blue" -verta. Se oli kuulemma samannäköinen kuin hänen Gösta-kissansa.

Kartanon Leipä had only one product without sugar. That was some kind of pastry with raspberry jam. Naturally Ii took that, quite delicious.
But here at another booth were fresh ones!
Helmi was really popular! She was considered as russian or british blue. She felt quite safe in my lap.

Aiemmin siinä oli pääkirjastoAikoinaan tuossa kelloseppäkoulussa oli pääkirjasto. Siis silloin, kun opiskelin läheisessä lukiossa.Tai oikeastaan aika paljonkin pitempään: pääkirjasto siirtyi kauppakeskus Sellon tiloihin vasta muutamia vuosia sitten.

Our main library was early there. Now it is in Sello. And there's a school for watch makers.


Jöärkevää, eri kaikassaMoukarihäkki oli järkeväsi sijoitettu erilleen. Saattaisi nimittäin sattua, jos moukari osuisi päähän. Tai oikeaastaan se ei varmaankaan sattuisi ollenkaan: se olisi laaki-ja-vainaa -tahtia.
Siellä oli jopa yksi urheilija valmistautumassa. Mutta valmentajan (joka puhui jäsisyttävän huonoa suomea) mukaan ensin pitää venytellä itseään neljännestunnin verran. Niin kauaa en ala odottelemaan!

There was a different place for throwing the hammer. Excellent idea! Because that thing is lethally dangerous.
There was one athlete! But his trainer said, that he does stretching for quarter of an hour. Okay, I might be eager, but not that eager.

Reviiriä olla pitääAuringonottajat haluavat oman reviirinsä täällä. Eli vaikka nurmikenttä on aika suuri, ei sinne mahdu montaakaan auringonottajaa.

We want to have a lots of free space around us. Like this sunbather!

Lukioni sisäänkäyntiOpiskelin aikanaan juuri tuossa lukiossa. Portaista voi selkeästi nähdä, että tuo paikka ei todellakaan olisi sopiva vammaisille!!

I studied at that high school 25 years ago. I didn't had a wheelchair then. Obviously so!

Helmi tulee levottomaksiKodin lähellä Helmi alkoi tulla levottomaksi. Niinkuin kuvastakin näkyy, nyt oli ilmeisesti oikea hetki loikata sylistäni.
Sitten ulkoilukeikan jälkeen alkoi valtaisa mouruaminen. Olen arvellut syyksi sen, että hän sai kuitenkin kaiken mahdollisen tuen minulta. Kun en ole suoraan näkyvillä, tulee Helmi tosi levottomnaksi.

When we got near home, Helmi became really agitated.
Then she naturally slept. But then screaming started. Actually Ii don't really know exact reason for that. Later I thought, that she wants to have safety from me.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.