Sellon kakkosvaihe 15.9.2005

Sello phase two, September 15th, 2005

Ykkösvaihe

Phase one

Asun tuolle kolmannessa kerroksessa. Tuolla ikkunan takana on lintulauta, tosin en käytä sitä, koska verkko estää jyvien lisäyksen.

Nyt olisi Sellon uuden vaiheen avajaiset, Tai oikeastaan ne olivat eilen. Mutta arvelen yhtälö, jossa on Olli ja satatuhatta muuta ihmiseä, ei toimi!

Sello on rakennettu vaiheissa (siis oikeastaan kahdessa). Tilannehan on se, että kaupaakeskuksien välinen taistelu on pohjimiltaan nollasummapeliä. Kauppakeskuksen avaaminen antaa ison läjän asiakkaita. Näin vaiheisiin jaettuna useampaan kertaan.

I live here. That place with bird-feeder. Though I don't use it anymore because of the net.

Today was opening of the second phase of Sello-mall. Or actually they were yesterday. Then there were about hundred thousand people. I think one Olli won't like much of it.

We have really quite limited amount of customers. And every mall wants as big fraction of them as possible. Big hoopla gives naturally some kind of surge. So that phases-thing is actually good!

Raittikarnevaalit taisivat olla suunnilleen viikko sitten. Mutta nyt se oikein ammottaa tyhjyyttään.

"Raittikaenevaalit" were here only a week ago. But now this place is empty, nearly dead.

Selloon pääsee tosi näppärästi alikulkutunnelin kautta. Sinne pääsee tuota kautta oikeastaan ihan näppärästi.

Going to previous phase of Sello was a bit nuisance. But not anymore: this is really easy!

Tuo ei kuulemma käy asiakkaille!

Täytyy sanoa, että minä hermostuin asiasta aika perusteellisesti. Tuo lappu on oikeastaan aika hätäisesti tulostettu. Luulen, että en ollut ihan ensimmäinen asiasta kysellyt.

"This lift is not for customers"!

This was in very obvious place. Having that kind of text made me really angry! And there was one for customers, too. But this gave really bad impression!

Mielenkiintoisen näköisiä palmuja!

Elikkä se on todellakin ihan oikea siemen, Noin koristeellisesti sekäy hyvin ilmi. Tosin olen melko vakuuttunut, että nyt on aika vaihtaa purkkia isompaan...

Cocos-nuts are only seeds. Quite big ones, though...

Keskusaukio on varmaankin eräänlainen maamerkki siellä. Tietenkin tällainen iso tyhjä tila merkitsee eräänlaista rahan menetystä (tähän tyhjään tilaan saisi aika valtaisan määrän kauppoja).

Okay, this center-square gives some kind "order" to this enormous building. Of course, this is huge empty space...

Ilmeisesti nämä olivat jonkinlaista kylpytöhkää. Niin kait. Jokatapapauksessa nuo ovat aikamoisen värikkäitä.

Mutta en oikeastaan tiedä, onko tuo erikoisen kasvava alue: esimerkiksi minulla ei ole ollenkaan kylpyammetta. Sauna on täällä huomattavasti tärkeämpi juttu!

These are maybe some kind of bathtub-stuff? Anyway they are quite colorful.

But we have saunas! Like I do. So this shop has very bad ideas!

Siellä oli myös kirjakauppa. Ainakin jumpassa siitä tyäättiin tosi paljon.

Suomalainen kirjakauppa sisältää nimenomaan aika hyvin kaikenlaista toimistoroinaa. Ja sellaista he kuulemma tarvitsevat.

There was a bookstore, too. That makes my therapeuts from my gym happy.Because they need just this!

Nassikat voi jättää "parkkiin" ja mennä itse ostoksille. Se on ilmeisesti kaikille osapuolille ihan hyödyllinen juttu:

"Parking-place" for kids! This makes everyone very happy:


Siellä oli Anttilakin. Ja näyttää, että juuri tuon sisäänkäynnin takana ovat DVD-leffatt. Ja nehän ovat minua äärettömän paljon kiinnostava aihe.

There was an Anttila, too. And here seems to be DVD-films. Place for me, I really love them!

Ja Claes Ohlsonin krääsätaivas. Täytyy myontää, että sepaikka ole tosikaankaan pyörätuoleille sopiva paikka. Käytävät eivät tosiaankaan olleet erikoisen leveitä siellä. Mutta ostin minä projektiokellon (se heijastaa kattoon kellonajan) sielta. Vasta myöhemmin jumpassa älysin olevani toivottoman likinäköinen!

What should I say about this place? Maybe I'm a bit polite this time and say that they have a lot of stuff. And some of those are even useful...

Sain ostettua kateille lelun. Ja - yllättävää kyllä - molemmat katit tykkäkvivät siitä. Täytyy kyllä myöntää, että hamsteri tai gerbiili olisi paljon mieluisampaa elävää ravintoa.

Cats have a toy too. And that place contain real experts, because both cats liked that fake-mouse. But they would really appreciate real guinea-.pig or some other rodent...

Siellä oli partioaittakin. He ovat mitä ilmeisimmin epäonnistuneet imagonsa kanssa. Ainakin minä olen saanut käsityksen, että tuo on aivan sikamaisen kallis paikka!

That "Partioaitta" sells all possible things for scouting. But they have quite bad reputation: that place is really expensive. But quality is very high.

Kauppakeskuksen eri vaiheet yhdistyvät näin. Onko arkkitehtien perusvaatimuksena aivan uskomaton typeryys? Tuo on tosiaankin hilpeä yllätys pyörätuolille. Tai lastenvaunuille. No, raivon hillittyä huomasin sivulla olevan luiskan. Jota sadekatos ei kuitenkaan suojannut...

First and second phase of the mall are connected by these stairs. I didn't like the idea. Or any mother with babysitter!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.