Lidl 15.6.2006

Lidl June 15th, 2006

Jumppari-Anita oli ehdottanut taas tätäkin kohdetta. Siis Karakalliossa olevaa Lidl-liikettä. Aika keinotekoinen kohde, myönnän!

Nassikoille on järjestetty jotain toimintaa. Kuulemma se oli jonkinlainen urheiluleiri tai jotain sinnepäin. Käytännössä tämä on jonkinlaista päiväkerhotoimintaa. Paikallisen usheiluseuran järjestämää.

My physiothereapeut (Anita Lagerqvist) had figured out really excellent destination for trip: now it was Lidl-shop in Karakallio.

Kids have some sort of sport group. Of course that is actually day-care. Local sport group makes some sort of action for kids. And then they start more job for some promising kids.

Karakallioon menee ihan kiva kävelytie. Ikävää on vain se, että pinta on hiekkaa. Se ei ole oikein ihanteellistä sähkärille.

Siellä meni silta ojan yli. Tai oikeastaan sitä voisi sanoa puroksi. Vesi näytti oikeastaan erittäin hyvältä ja kirkkaalta. Itseasiassa niin hyvältä, että siellä voisi olla kalaa. Ongelma on kuitenkin se, että talvella tuo jäätyy pohjaa myöten. Vesi näyttää kirkkaalta ja hapekkaalta. Siis sellainen, että jopa pienet lohikalat saattaisivat elää.

There goes some sort of walking road from my place to Karakallio. Really extremely nice and beautiful road. But that material is very bad for my electric wheelchair.

There was some sort of bridge over some ditch. But water looks like quite good. Plenty of oxygen.

Mikähän täömäkin kukka on? Siis se on jonkinlainen violetti juttu. Minä en tosiaankaan tiedä, mikä se on. Enkä minä oikeastaan ihmeemmin välitäkään! Yksi lukijoitani arveli kukkää mäkitervakoksi. Kuulostaa aika hyvältä arvaukselta.

Mutta kukkia oli oikeastaan aika heikosti. Ongewlma on se, että niityn vaatimaa tallomista ei tapahdu juuri ollenöaan.

There were really quite few flowers. And even less butterflies in those, naturally.

When I was younger (really much) I collected butterflies. I went to meadow nearby. And just was very good to it. Because meadow needs stamping. Or actually pasturizing is the very best thing, because then soil gets manure!

Ja sitten tulikin tosi tenkkapoo: mikä ihme tämä kasvi oikein on (siis tuo, jolla on valtaisat lehdet)?

Hindrek katsoi sitä lähempää ja se oli ilmeisesti raparperi! Ilmeisesti karannut jostain lähipuutarhasta.

What is that? The one with really huge leaves. Hindrek looked it closer. It looked just like rhubarb! Maybe that has "escaped" from some garden?

Ja tuossa on kohteemme:Lidl. Ja se porukka suhtautuu aika vainoharhaisesti valokuvaukseen. Eli muuta kuvaa en ota. Oikeastaan pääosa kamaa oli erilaisia saksalaisia tuotteita. Erikoisesti saksalaiset osaavat tehdä makkaroita.

Tuota kauppaa käsiteltiin jossain tekopyhässä TV-ohjelmassa muutama vuosi sitten. Ensin siinä ihailtiin tavaroiden halpuutta. Sitten aloitettiin valitus myyjien heikoista palkoista.

This is Lidl. That is a German chain of very cheap shops. All products are really from Germany. For instance sausages, Germans can make really very nice ones.

Minä paahdan sähkärillä ja Hindrek pyörällä. Ihan toimiva juttu. Sähkäri kulkee ihan kivaa vauhtia "suurimmalla vaihteella". Ongelma on kuitenkin se, että jokainen epätasaisuus tuntuu.

Hindrek used bike. With that, one can easily move same size as my electric wheelchair.

Mormonitemppeöin vieressä kasvoi ihan kauniita lupiineja. Ihan hyvän näköisiä!

Really nice flowers. Those are near Mormon temple.

Kotiin menimme Gallerian kautta. Ideana oli ottaa patonki. Mahdollisesti joltain torikauppiaalta. Mutta kaikki olivat jo lähteneet. Paitsi jätskikauppias. Aukioloajoista kertovassa lappusessa on kyllä puhuttu jotain seitsemästä illalla. Mutta ei se pidä pätkääkään paikkaansa: sää sanelee aukiolon.

Minä olin todellakin äärettömän väsynyt. Siisa todellakin niin pahasti, että pääsin vain aika vaivalloisesti kotiini.

Then I went to Galleria. I want to have baguette, because I had some cheeses from Lidl. Maybe there would be some market-place left? No, only this ice-cream place.

I was really extremely tired! Bumps of road make me really feel bad. Especially my neck was really bad! So tired, that I wasn't sure, if I manage to go to my place.


Seuraavana päivänä lähdin kuitenkin liikkeelle. Mutta ei erikoisen pitkälle. Pääkirjasto on ihan sovelias paikka. Menimme sinne kuitenkin pikkuisen eri reittiä. Tuo saksalaisern sotilaan (Xavier Brummer) hauta on sen reitin varrella. Mutta Saksan suurlähetystö saisi olla todellakin häpeissään haudan hylkäämisestä. Ilmeisesti he olivat antaneet haudan huollon suojeluskunnille. Ja kukaan ei ilmeisesti kertonut asiasta (siis niiden lopettamisesta)...

Next day we did a small trip. Very short, only to headquarters of library. But bit different route. Along this route is grave of a German soldier. He obviously died at battles of Helsinki during our civil war (12.4.1918).


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.