En oikein tykkääLidl 28.5.2008

Lidl May 28th, 2008

Tästä kuvasta näkyy oikein erinomaisesti, kuinka upean kaunis ilma nyt on. Espoo täyttää tänävuonna 550 vuotta. Näitä lippuja liehutetaan kaikissa mahdollisissa kaupungin tiloissa. Nyt urheilupuistossa. 
Minä en ole oikein innostunut tuosta lipusta. Tietenkin jos "suunnittelijan" evästyksenä on ollut "tee epämääräinen mössö", niin hän on tismalleen onnistunut. Esimerkkinä voin olla vaikkapä YK. Sen jäsenmaista vain yhdellä (Nepalilla) on erilainen lipunmuoto. Eli "tavallisella" muodolla on selkeästi puolensa. Muutoinkin heraldiikan perussäänöillä on puolensa. Niissä on puolensa, onhan niitä kehitetty vuosisatojen ajan. Voihan niistä tietenkin poiketa, jos on erittäin hyvä syy. Tässä tapauksessa syytä ei juurikaan ole!

The weather looks really quite glorious? But is the actual warmth good enough? Because we have to get some warm air. Because typically the Sun hasn't the power to give enough warmth. Only in the middle of Summer. And we are approaching it. 
In Finnish version I complain about these flags. Our city is 550 years old now (okay, the actual year is naturally bit vague). But the design of these flags is not very good. These has been heraldry more than 1500 years. There are some quite simple rules. Of course one can do differently. If one has very good reason. There isn't any...

Sinin sylissä- on kivaaHelmi on Sinin sylissä.Ilme on kiuitenkin aika ristiriitainen. On siis ihan kivaa olla sylissä. Mutta kuitenkin siliteltävänä oleminen on nöyryyttävää. 
Mutta kyllä silitys on oikeastaan ihan kiva juttu.

Sini had taught Helmi to accept petting. She has quite puzzled feelings about that: is it nice of not.

Menossa ala-aulassaSähkärin jalkalaudat pannaan kiinni täällä ala-aulassa. Sinänsä sitä ei tosiaankaan saa käyttää ilman niitä. Mutta kun hissiin  ei muutoin mahdu. Siis heti sen jälkeen...

After the elevator, the leg supports are put in. They are really extremely important.

Maalivaihtoehdot

Autotallin remontti on pääosin valmis. Jäljellä on vain maalaus ja siinä kerrassaan lihava riita. Tuossa on parikin mallia. Kummallakin on hyvät ja huonot puolensa. 
Mutta minä olen tuon punaisen version kannalla.

As You know there has been really quite huge renovation to this garage. Now it should be painted. That has caused huge quarrels. Here You can see the the main contestants. I like more the red one.

Täkäläisiä auringonpalvojiaSuomalaisia auringonottajia oli taas muutama rinteessä. 
Erittäin tyypillisesti suomalainen asettelu: mahdollisimman kaukana kaikista muista. Kun täällä on jurotettu omissa oloissaan jo vuosituhansia niin hommaa ei muuteta hetkessä nytkään.

There were some Finns sunbathing. After very long Winter (it wasn't very cold, though), we love every even small glimpse of the Sun.
Like very typically Finns we want to stay as far from everyone else as possible. We have been extremely far from really everything for thousands of years. That doesn't change in short time.

KMesäsäilytyksessäKesäaikana jääkiekkokaukalo säilytetään näppärästi täällä. Tosin viimetalvi oli niin lämmin, ettei jäätä saatu aikaiseksi ollenkaan.

Ice hockey rink is here during the Summer. But there was not much use for it in last Winter.

Tuosta on kuviaTästä ihan samasta ojasta on aiemminkin kuvia.

I've taken pictures here before. Last Summer this looked like quite awful. There was some kind of fertilizers upstream. That made it look really awful.

Ihan oraallaMitähän tämä vilja oikeastaan on? Asun kaupungissa, enkä tosiaankaan tiedä. Ja loppujenlopuksi en pahemmin  vä-litäkään tietää.
Tuolla horisontissa erottuu mormonien temppeli.

What kind of crops is this? I live in city and I don't know (actually I don't care). 
By the way, there's the mormon temple.

Inhottavaa hiekkaaKarakallion lähellä on tällainen kävelytie. Tuollainen on melkoista myrkkyä sähkärilleni.

This gravel is pure hell for my electric wheelchair.

LkidloissäMatkamme kohteena oli Karakallion Lidl. Tässä olemme sen pihalla. Sinillä on päässään tuo tyypillinen pönttömallinen pyöräilykypärä. Päällä on nahkatakki. Ja vaikka lämpötila nousee, ei se lähde pois. Tulee lähinnä mieleen grillissä paistuva makkara. Minä itse en oikein tykkää tilannetta. En  todellakaan tykkääb liiasta lämmöstä.
Siellä ei ilmeisesti saa ottaa kuvia Tai ei siellä asiaa varsinaisesti kielletty (eipä sallittukaan). Jokatapauksessa panimme kamerat laukkuuni.

We went to Lidl-shop in  Karakallio. That shop is in German group. Here we are near that place. Sini has that biking helmet. And she has that leather jacket.
They don't like, if someone takes photos. So, cameras are put into my bag. Naturally that's not allowed...

Lehdet peittävätPaluu oli tämän "piparkakkutalon" viereltä, josta minulla oh jo kuvia vaikka kuinka. Mutta on oikeastaan ihan kivaa nähdä sitä eri vuodenaikoina. 
Kesällä lehdet peittävät aika perusteellisesti kaiken mahdollisen. Silloin ei ulkomaalilla ola juurikaan väliä (tulee mieleen lähinnä Putkinotkon Juutas Käkriäisen asenne katon korjaamiseen: kauniilla ilmalla ei tarvitse ja huonolla ei viitsi (taloa asuttavalla professorilla on huomattavasti järkevämpi asenne)). 

I've taken pictures of just this house. 
Now in Summer, leaves coves quite everything.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.