Ulkoilu 4.5.2006

Trip out May 4th, 2006

Tänään oli oikeastaan ideana, jos puissa olisi hiirenkorvia. Mutta ei. Silmut olivat pullistuneet ihan repeämispisteesee. Ja luonnollisesti olivat sisälläodottavien lehtien värisiä. Kolmen päivän päästä lehdet olivat jo aika isoja!

Everything looked so green: there has to leaves No! Buds were quite huge. Leaves were just near. After tree days we had big leaves

Leskenlehti (Tussilago farfara) on oikeastaan ensimmäinen luonnonvarainen kukka. Oikeastaan voi ihmetellä: kuka oikeastaan hedelmöittää kukan. Se on kirkkaan värinen, joten hefelmöittäjä om joku päivälläliikkuva. Mutta kuka? Kun näihin aikoihin on aika surkean kylmää: vaihtolämpöisillä hyönteisillä on nyt aika kurja aika.

This coltsfoot (Tussilago farfara) is really nearly first flower here. At least first bright one. But who actually pollinates it? Because insects have very cold time!

 

Tämä krenatöörintien mäki tuntui aikoinaan paljon jyrkemmältä nassikkana. Siis potkukelkalla (siis silloin kun olin vaahtosammuttimen kokoinen) tässä sai kerrassaan upean vauhdin. Ilmeisesti mäki on kutistunut kolmessakymmenessä vuodessa...

I went down just this hill (with a kick sled), when I was really small. But now it looks so much lower. Maybe hills go down in 30 years...

Uusmäessä oli oikeastaan eräänlainen "kasvihuone". Siis oikeastaan samanlainen kuin parvekkeeni. No, nyt parvekkeelleni on pantu tuuletusverkko. Siunauksellinen juttu!

In Uusmäki, they had this small greenhouse. It helps with germination (bizarre word, I had to look it from dictionary). It works just like my balcony did. But now I have lovely net!

Puutarhassa eläväi vain sipulikasvit. Niin, onko olemassa yhtäkään kotimaista sipulikasvia? Ei tule mieleeni.

The very only plants to blossom now are those with bulb. But is there any such originally from Finland? I think all are imported.

Sitten tullessa takaisin, kävimme Spar-kaupassa. Tai siis minä en, koska sähkärillä sinne tosiaankaan pääse. Jokatapauksessa Hindrek sai ostaa homejuustoja Arin tulon varalta. No, Ari tullutkaan silloin. Mutta kyllä minä ne juustot nassutin.

This is the shop nearby. Okay, I can't go in with my electric wheelchair (okay, I theory can (but that's theory)).

But Hindrek bought so nice cheeses. Because Ari could come. He came later (but I ate all cheeses anyway).


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.