Syksy 2006

Autumn 2006

Vaahterat ovat upeita näin syksylllä. Itseasiassa ne puut ovat muulloin oikeastaan riesa: ne tuottavat aika kammottavan määrän lehtiroskaa.

These maples are really glorious in autumn.But at all other times these trees are actually a nuisance.

Luterilainen kirkko on tällaisessa kammottavassa vitikossa. Kun vertaa tätä onnettomuutta mormonitemppeliin. Ja tämä porukkaa saa kirkollisverot!

This is our church! Really a shame, compared to Mormon temple. Money isn't a problem for them, because they have money from taxes (1% of quite everything). So, they get plenty of money. And what they do with it? Looks like they waste it. Not very nice thing!

Tuossa lukiossa aikoinaan opiskelin. Suunnilleen neljännesvuosi'sata sitten.

Paikan WWW-sivu löytyy myös. Nyt se on ilmeisesti jonkinlainen urheilupainotteinen. Kyllähän sen ymmästää, kun vieressä on valtaisa urheiulukeskus. Minä itse en urheilupainotteiseen kouluun menisi.

This was my high school ("Leppävaaran Lukio"). About a quarter century ago!

Ties kuinka mones sukupolvi päivänkakkaroita. Tuolla kukkasella ei oleihmeemmin toivoa. Siis siemeniä ei missään tapauksessa ehdi tuottaa. Mutta eihän kukaan hedelmöitä noita kukkasia.

Flowers now? Very bad idea, because those plants have no hope of producing seeds. But here are just no insects, that are needed.

Keväällä tämä rinne oli pullollaan auringonottajia. Mutta nyt ei tosiaankaanole noin!

This place was really nearly full last spring. But not now, anymore.

Läheisellä urheilukentällä tehtiin ilmeisesti jonkinlaista filmin kuvausta. Avustajia oli oikeastaan vain tosi pieni määrä. Mutta heidät kaikki oli pantu tuolle keskellä katsomoa olevalle pikkualueelle. Kuvaamalla sopivasti, porukka näyttää valtavalta.

This sports arena was used to make film (though I don't know, what kind of it). Those extras are positioned in very small area.Filming suitably gives idea of full auditorium.

Olen ottanut ajanmittaan tästä ojasta. Eilen oli aikamoisen ankara ukkosmyräkkä (sellainen ei ole oikein tyypillistä tällä seudulla; kuulemma ukkosmysky oli tullut Suomenlahdelta). Mutta eipä se tuossa näy! Ehkäpä sen myrskyn aikana on ollut enemmän vettä. Mutta en minä sateella pistä nenänpäätänikään ulos!

I've taken pictures of just this ditch. Last night was really quite huge thunderstorm (those aren't very common here at this time of year; it obviously came from Gulf of Finland). But here aren't any signs of that.

Sinänsä siirtolapuutarhassa ei ole kiinteitä rakennuksia. Mutta eipä tuo oleerikoisen kiinteä. Kuulemma tuossa kasvihuoneessa oli tomaatteja.

I think, that buildings aren't allowed there. Because there are very small areas (about 10m x 10m). But this isn't really very constant building. By the way, there were tomatoes...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.