Olkapään hoitoa Pitskussa

Tässä on aikamoisen paljon juttua olkapääni ja käteni käsittelystä.

Aika uskomatonta, mutta joidenkin (vähemmän järkevä, sanoisin) mielestä hieronta ei kuuluisi fysikaaliseen hoitoon. Se on kerrassaan typerä väite!

Hierontaa ja joskus venyttelyjäkin valmistellaan näin lämmittämällä lihaksia. Siis olkapääni alla on lämmintä töhkää (kuulemma savea ja parafiinia) sisältävä tyyny.

Jalkojen alla oleva isohko pyöreä rulla rentouttaa kuulemma alaselkää. Okei, uskotaan.


Tässä on sitten toinen kuva ihan samasta jutusta. Se lämmittäminen on ihan tärkeää!

Ja sittenpä päästäänkin itse venytykseen. Oikea rintalihakseni on todellakin sikakireä. Kyllä olkapää on myös aikamoisen jäykkä!

Jumppari kiinnostui nimenomaan tästä kuvasta - kuulemma käsi oli mormaalia paremmassa asennossa! Lämpimällä ilmalla lihakset ovat aika rentoja ja Käpylässä vietetty jakso tietenkin auttaa asiaa. Liikeratojen aukipysyminen on tosi tärkeää vaikkapa pukeutumisen ja kunnollisen peseytymisen takia.

Ja sittenpä joitain kuvia venytyksistä. Ja vaikkei siltä vaikutakaan, nämä ovat kerrassaan kipeitä juttuja. Ensin vaikka oikea käsi sivulle. Tämä on sikakipeä juttu!

Sitten molemmat kädet ylös.

Pikkuisen myöhäisempi (olikohan se 21.10,1998). Eli siinä on ilmeisesti saatu aikaiseksi edes jotain näkyvääkin. Siis sellaista, että kaltaiseni tietämätön idioottikin näkee; jumpparihan näkee varmaankin jo aivan valtaisan muutoksen.

Tässä levitetään molempia käsiä. Vaikeahan sitä on varsinaisesti itse arvioida, mutta ilmeisesti käsien jäykkyyttä on saatu vähennettyä. Tai sehän on oikeanpuoleinen rintalihas (juu, sillä on ihan varmasti jokin hieno nimitys, jota kaltaiseni muokka ei osaa käyttää (jumpparin mukaan tämä nimi on M. Bectoralis Major)), joka on hirvittävän jäykkä.

Ja molemmat vasemmalle. Tämä on helppoa, ei tunnu yhtikäs missään.

Tässä on annettu ohjeeksi minulle "lapaluu ylös". No, oikei. Kuvassa ei tosin näy käden aika voimallinen heilunta.

Tällainen nojautuminen on ilmeisesti oikein hyödyllistä. Ja tämä käy myös oikein hyvin lepotaukojen aikana - liike ei nimittäin rasita ollenkaan. Ei se tosin tee juurikaan muutakaan, joten minä en oikein ymmärrä sen hyödyllisyyttä. Mutta kun minua paremmin asiaa ymmärtävät ovat päättäneet, että se on hyväksi minulle, niin olkoon sitten!

Tämän arvostely aiheutti kerrassaan syvää närkästymistä jumpparissa! Kuulemma tukeutuminen spastisuutta (=tahaton lihasjännitys), lisäksi se auttaa ataksiaan ja lopulta pitää yllä ranteen ja sormien liikeratoja. Niin ja vielä vahvistaa käsien isoja luita. Näyttää siltä, että tällainen kyseenalaistaminen kannattaa! Selitystä tulee vaikka kuinka.

Ja toinen kuva samasta asiasta. Ja tässäkin tukka on ihan karmea - minulla ei ole mitään itsesensuuria.

Olin ajatellut, että tämä kuva olisi sopinut laveri-sivulle. mutta kuulemma ei.

Tässä on olkapääni "edessä", enkä ilmeisesti röhötä koko painollani sen päällä.

20.11.2002. Minulla kertyy nestettä tänne oikeaan jalkaani. Jalkani on jatkuvasti aika alhaalla ja lihakset (joidenka toiminta liikuttaa imunesteitä) toimivat kerrassaan laiskasti. Nyt jalat ovat olleet pikkuisen aikaa kohotetussa asennossa. Oltuaan alhaalla ja (turvotuksen takia) liian pienissä kengissä, ne olivat kerrassaan törkeän näköisiä. Itrseasiassa jopa minä saatoin nähdä, kuinka rivossa kunnossa ne olivat.

Täytyy myöntää nyt, että syy on paljolti minun: Tallinnasta hommattu metukka sisälsi huomattavasti liikaa suolaa. Se on synnillisen hyvää, mutta kun sisältö on lähinnä rasvaa ja suolaa (ynnä tietenkin erinomaisen hyvää makua).

Olen nyt tehnyt sivun koivistani...

3.7.2003. Jotta hierontaa voi oikeastaan tehdä ollenkaan, on lihaksia lämmitettävä tuollaisella pussijutulla (se on tuo tummanruskea juttu). Mutta on oikeastaan aika oleellista, että supjana on pyyhe. Muutoin iho kyllä palaisi ihan taattuvarmasti!

Tilannehan on se, että minulta on halvautunut oikea puoli. Käytän silloin vasemman puoleni lihaksia ihan kaikkeem. Jolloinka ne saavat tuplarasituksen.

Eli jonkinlainen rentoutus om äärimmäisen tärkeä juttu!

Anita on ollut pikkuisen arka, koska juuri niskaani on tehty hankalia leikkauksia. Mutta - herrajestas - monta vuotta sitten! Tuohan on lähestulkoon epäluottamuslause leikanneille lääkäreille: "en minä uskalla yhtään mitään sellaisen sähläyksen jälkeen".

Tässä kuvassa näkyy muuten vatsani sivusta. Kerrassaan kammottava näky!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin jumppapaikkaan.

Takaisin pääsivulle.