Koko päivä 12.9.2002

Whole day August 12th, 2002

Ensin kaupunkireissu. Taksikuski ei löytänyt sopivaa pysähtymispaikkaa, joten minut oli vietävä aina Keskuskadulle saakka. Ja sieltä kuski sitten työnsi minut haluamaani paikkaan.

First to the city. My cab-driver took me to quite untypical place (far from my "normal" place). So, he pushed me there.

Kamala juttu: käyttämäni karkkipussi (aika samanlainen kaupunkireissu, siinä oli vai se namukauppa enemmän) suljetaan. Vieressäoleva HKL:n myymälä laajenee siihenkin. Tosi inhottava juttu. Tänään oli liikkeen kannalta sen viimeinen päivä. Joten siellä oli vain sokerisia irtokarkkeja. Elikkä ei yhtikäs mitään kelvollista minulle.

The candy-store I use goes away (that link points to very similar trip)! Our (no, actually that of Helsinki) public transport office makes its ticket-selling-office much bigger.

Kyllä HKL ahmaisee sen vieresasäolevan kukkakaupankin. Mutta se saa kyllä mennä.

This goes away, too. But no problems, I don't eat flowers (though Ökö does...).


Anttilasta hommaan suunnilleen jokakerta läjän DVD-leffoja. Nyt vain yhden: Rio Bravo. Mutta se onkin sitä parempi.

I buy DVD-movies from this department store. There are quite many (and probably at quite reasonable price).

Kotikonnusta hommasin taas melkoisen lastin kaikenlaista mussutettavaa. Ja tietenkin joitain naksuja ensi viikonlopun Monzan F1-kilpailua varten.

This is the place to get some cheeses (for Ari). And then some snacks (For Formula 1 car races next weekend in Monza; I look that at telly and eat salted peanuts).

No, nyt ei perunatorilla ole enää terassia. Kun kalenteri sanoo, että syksy on alkanut. Todellisuudessa lämpö on kuitenkin aikamoisen korkea. Katso kesäistä tilannetta.

Calendar says that now it is autumn. It can't be warm now. But in reality, it is! Look this same place in summer.

Invataksin kuski oli saanut autonsa Mannerheimintien varteen. Ihan uskomatonta!

The driver of my cab did achieve some kind of miracle: finding a parking-place for his cab. Okay, usually drivers of these cabs use traffic regulations as some kind of suggestions.

Ari ja Pappa mussuttivat omppupaistosta. Keskustelun kohteena oli jonkin soveliaan kuvankäsittelyohjelman asentamisesta isäni tietokoneelle.

My father and Ari ate an apple-dessert (we have quite problem with apples). They talk about digital image processing. Actually what program to use.

Sitten (vihdoin ja viimein) Ari asettui tietokoneelle. Toisaalta on niin, ettei hän hievahtanutkaan tuosta tuntikausiin.

Kuvan perusteella tuossa on 'display'-nimisen kuvankäsittelyohjelman ominaisuuksien testaaminen (kun Macissä käyttämäni GraphicConverter lakkasi toimimasta). Eihän se kaikkea osaa. Mutta hälläväliä: en minä tosiaankaan tarvitsekaan kaikkea omituista.

Here Ari tests 'display' image program. And it seems, it can do quite everything, I need.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.