Minä torillaKauppatori 12.7.2007

Marketplace July 12th, 2007

Käyttämässäni sähkärissä on tällainen kiinnike päälle. Kummallista on se, etten ole vielä polttanut päätäni. Koska yleensä niin tapahtuu.

Tällä reissulla Nina napsi kuvia. Ja olikin tosi innokas: neljännesgigan muistikortti humpsahti täyteen!

This day I visited market place of Helsinki. Extremely colorful place. I have my electric wheelchair, one can see that from the head-gear.  Actually I'm quite amazed, when my scalp didn't burn. But nice thing!

Really excellent place to take photos. My personal assistant Nina did just that:  took a quarter gigabytes of photos!
Kammottavia mukulakiviäKoko tori on pullollaan iljettäviä mukulakiviä. Ilmeisesti se on museaalisesti arvokas juttu. Minä tosin hävittäisin ne ihan välittömästi.

This place has pebble-stones all over. Those are really extremely bad nuisance for my wheelchair. Because it has just no suspension. Ouch!

Miljardi turistia fa minäSiis siellä oli suunnilleen miljardi turistia - ja minä. Kuvassa ei yllättäen ole yhtään japanilaista välttämättömän videokameran kanssa.

There were a few zillion tourists. Among them some Japanese with their video cameras.


Herneitä ja kanttarellejaTorilla oli aika paljon ihastuttavia tuotteita. Kanttarellit olivat ilmeisesti peräisin Virosta, Saarenmaalta.

Vegetables arranged quite artistically.


Vain sekopää ostaisi tuollatsenTurhan kuumaa tuollaisille. Kuka perhana käyttäisi karvalakkia tällaisella tappohelteellä. Ja lisäksi nuo mallit ovat aika vanhahtavia.

Quite hot weather for those! And they look like very old models.


Täällä ei ole porojaEi täällä poroja ole, perhana vieköön (paitsi tietenkin eläintarhassa)! Mutta tuollainen antaa kuvan aika alkukantaisesta kansasta. Sellaiseen en ainakaan minä halua kuulua!

Why there are things like these? That suggests, that our country is some kind of nomadic one. Far from it: this country has really high level of education. And extremely high technology.
We don't have reindeer here (except those in zoo). They are about 1000 km north from here.
Another misconception are polar bears. We have none (except those in zoo, naturally).


PirunkeuhkotOli siellä tämä pirunkeuhkoihin erikoistunut pillipiipari. En taida sanoa juuri enempää...

I, personally, don't like that kind of "music". Nice picture, though...


Perinteisiä kalakauppojaKalamyyjät ovat ryhmittyneet tiettyyn paikkaan toria. Siis niin oli  parikymmentä vuotta sitten, kun olin viimeksi siellä.

Last time I visited there, they had more fish-places. Same place anyway.

KalanmyyjiäJa sitten on tietenkin veneet. Tuo on oikeastaan ihan tuttua silloinkin.

Then there are these small boats. They mostly have Baltic herring.
By the way, this place is "Cholera Pool". Every ship (they were rather small, obviously) had to stay in quarantine before entering Helsinki. Then the city was quite far from this place (today, this is very center of everything).

Havis AmandaSuomalaiset tosiaankin arvostavat tätä. Patsas on siis Ville Valgrenin "Havis Amanda", eli "Manta".
Nykyään patsasta rakastetaan tulisesti. Mutta ei ilmeisesti silloin ihan aluksi. Käsittääkseni nimenomaan tuo takana ollut apteekkari vastusti asiaa. Vallgren pani patsaan pyllistämään siihen suuntaan...

We Finns really appreciate this statue. It's Ville Valgren's "Havis Amanda" (=loved by sea). It's on several stamps, maybe 3-4. Every May 1st (Now April 30th at 18:00) students give her a student cap.

Noilla puluilla on itsemurhataipumusOikeastaan aika itsetuhoisia puluja! Koska kyllä niitä ratikoita kulki kohtuullisen usein.

Do these pigeons have some desire to do suicide?

Katti temppuileeVillieläinten käyttö on kiellettyä. Mutta kesyjä eläimiä voi käyttää ihan vapaasti.
Kissojen suhteen ei ole ongelmia. Mutta millä ihmeellä ne saa viitsimään tekemään yhtikäs mitään.

One can't use wild animals for anything. But domestic animals are just OK.
Like these cats. The only problem, is motivating them. And that's huge problem with cats.

Karmea puudeliEkäimiemkanssasumplijaPuudelit ovat kuulemma älykkäitä. Jokatapauksessa ne ovat helvetillisen rumia. Tai joidenkin mielestä tuollainen trimmaus tuottaa jumalaisen kauniin lopputuloksen. Minä en ole ihan sitä mieltä...

Supposedly this race of dogs, poodles, are very wise. Maybe so, but they are really horribly ugly!

Supermies töäälläTaas tämä ihan sama supermies. Ilmeisesti kohtuullisen harmiton viheltäjä...

I've seen this guy before! Anyway, he looks like quite harmless.

Tosi miodernia, juuSiis vossikat eivät todellakaan ole oleellisen tärkeä liikuntatapa täällä. Luultavasti turistit ymmärtävät sen!

Horse!  Another mark of peasant live here. Or is this mark of global warming? Anyway horses produce some rather harmful gases when they fart.

Espan puistoEspan puistossa oli aika paljon ihan auringonottajia. Varmaankin pääasiassa lomalaisia jostain umpiskutasta.

The seems to quite many worshipers of the Sun...

NykyiljatyksiäJa oli siellä nykytaiteen inhospektaakkeli. Tai ei tämä varmaankaan ole ihan niin typerää kuin se voisi olla. Mutta minä olen tosi tylsä ihminen ja kysyn vain yksinkertaisesti: "onko tästä mitään hyötyä?".

This modern art! I really don't like it. Or I'm not totally against it. Anyway I make just one simple question: "is there any use of it?".Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.