Syksy on jo pitkälläUlos 1.11.200

Going out November 1st, 2007

Tämä näyttää ihan samalta kuin viimetorstai? Juu, ihan totta! Muutos on oikeastaan siinä, kuinka olen käsitellyt tietoja myöhemmin. Tässä ne nimittäin siirtyivät 3G-verkon kautta. Eli ihan sama juttu täällä kotonani kuin Lahden kuntoutuksessa. Täällä bitit menevät ensin Bluetoothin (nimetty Tanskan ja Norjan kuninkaan Harald Sinihampaan mukaan) kautta kännykkääni. Sieltä 3G-verkon kautta Internettiin. Jonka kautta sitten (pomps, pomps) kotikoneeseeni. Matkaa on puolisen metriä, mutta niiden takia täytyykin tehdä matkaa muutamia satoja kilometrejä.
Syksyllä lehdet tippuvat puusta. Maassa ne maatuvat ja ovat siis seuraavan vuoden lantaa. Kaunis kehä, joka toimii erittäin taloudellisesti. Mutta kuin mukaan tulee ihminen höseltämään, menee ihan kaikki pieleen. Puilta haravoidaan pois niiden luontainen lanta. Siispä niille on annettava öljypohjaista keinolantaa (ja yleensä erittäin runsaasti). Mutta jonnekinhan sen lehtien lannan on mentävä jonnekin. Eli mereenhän se menee. Osaltaan lannoittamassa sinilev8ä siellä.

This looks nearly same as in last week? Actually probably it should! Because there isn't so many changes. The main idea was  just test my connection. So, that I can use this laptop computer at Lahti rehabilitation center.
Quite complex route. First Bluetooth (that has been named after Harald Bluetooth, who was king of Denmark and Norway (and he obviously had quite horrible mouth hygiene)) to my cellular phone. From there it goes as G3 data to some center, where it enters Internet. My computers are at Internet. So, those bits come back there. The actual distance is a foot, maybe even two. But the data must go hundreds of miles!


HBuolellista!Sini lukitsee pyöränsä tosi huolellisesti. Siis tosi esimerkillistä!

Sini handles that bike really carefully.


Internet-koneitaMeillä ei oikeastaan edes ole Internet-kahviloita. Kun sellaiset eivät tosiaankaan ole tarpeellisia. Se asia on ulkomaalaisille oikeastaan aika hankalaa tajuta!

We don't have Internet cafés here (maybe there are some for idiot-tourists). Because those are not needed. We have that free of charge in libraries. Or I have broadband connection to my computers (four at start of November 2007).


LeipuriliikieSittarin perillä on leipomo. Tai oikeastaan he paistavat puolivalmiita aihioita. Mutta entäs, sikamaisen hyvää ja sillä selvä.
Leipomo toimii myös kahvilana. Tuolla vasemmalla on muutamia pöytiä.

I use City-Market here. And there's nice bakery at end of it! Really delicious stuff there. And very badly fattening...


Sittarin kassojaSitten luonnollisesti kassat.

Cash-registers have quite slow time now. But in few hours that activity goes up.


Uöpeaa pikahuoltoaPyörätuolini jalkatuki oli hajonnut. Se olisi saatava jotenkin kuntoon, koska jalkatuet ovat todellakin äärettömän tärkeät. Ilman niitä jalat "imeytyvät" pyörätuolin alle. Ja vahingoittuvat siellä erittäin vakavasti.
Mutta korjaukseen tarvittaisiin kuusiokoloavainta. Sellainen olisi luultavasti työkalulaatikossani. Yleensä näitten pyörätuolien mukana tulee jonkinlainen työkalusatsi. Mutta minulla ei ollut harmainta aavistustakaan, missä se oli.  No, täällä se oli ihan perustyökalu! Eli ESPH (Etelä-Suomen Pyörä Huolto) hoiteli minut kuntoon.
Olen ollut siellä jo aiemmin, ihan saman jutun takia.

I had really very bad problem with my foot-rest of my wheelchair. But they had the tool needed. Actually the very same thing was done about an year ago!

Vanha talo jätettyKerrostalojen lomaan on jätetty muutama vanha paikka. Nykyisin se toimii jonkinlaisena nuorisotalona. Olin  ottanut aiemmin siitä kuvan. No, muutos ei ole mitenkään iso.

There had been very nice old houses before these huge block of flats. This is just at my route. And I have taken a picture of it earlier.<oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.