Tullaisen teimUlos 3.7.2008

Going out July 3rd, 2008

Sini täytti tänään 20! Olen siis aikoinaan aloittanut opiskeluni Otaniemessä, ennenkuin hän oli edes syntynyt. Huh!
Minulta hän sai Tallinnan-reissultani hommaamaani Kalev valkoista suklaata, jossa on mustikoita mukana. Ja tietenkin tällainen  onnittelukortti. Jonka tulostamisessa minulla oli aika valtaisia ongelmia.

My personal assistant Sini had her 20th birthday. Heavens, I started my studies at Otaniemi, before she was even born. I feel so old!
I gave her white chocolate from our trip to Tallinn. And this card. But I had very bad problems when printing it.


Ökö on lähestulkoon m ustasukkainenÖkö oli oikeastaan aika mustasukkainen tilanteesta. Kun Helmi saa silitystä. Mutta hyvin kissamaisesti ei asiaa saa näyttää. Ei ainakaan erityisen avoimesti.

Ökö is very jealous when we pet Helmi. Of course she doesn't show it...


Minkalainen ilma onMinkälainen ilma ulkona oikeastaan on?

Sini looked about the weather outside. There has been several small shovers. But obviously not now.


RahnaaSuomessa on oikeastaan poikkeuksellisen hyvä yhteistyö pankkiautomaattien kanssa. Ilmeisesti se ei ole ihan valtaisan tavallista. Normaalisti minä käytän pankkikorttia mahdollisimman paljon. Mutta joissain tilanteissa rahaa kuitenkin tarvitsee.

ATM machines are very typical here. Actually all banks make a big group. So, every ATM works together.
I use my ATM-card (no credit card) for everything. But something (like those typical pies) must be purchased with real money.


IKhan hyvPyöräntarakka on ihan hyödyllinen juttu.H

I got something from a shop at net. Bike seems to work very nicely.


LOpaste herättäjäjuhlillaTäällä on herättäjäjuhlat. Tuossa on opaste sinne.

Here were some kind of Pietist Summer Festival. Those people aren't very used to cities (usually they come from very rural surroundings). So, these info-posts are really important.Tämä on vaaleanpunainenTämä pyörä on kuulemma vaaleanpunainen. Ja vaaleanpunainen  on iljettävä. Mutta pinkki on kuulemma äärettömän ihana. Mitä ihmettä, kun ne ovat oikeastaan synonyymejä? Sitten sain hyvän selityksen: "pinkki särkee silmiä".

Sini loves pink. But hates light red (this bikes was that). I don't understand, they are the very same color! But she explained: "pink hurts eyes". Okay, now I understand!


KiinnonmnMielenkiintoinenOtimme matkanvarrelta tällaisen "pitahaya"-hedelmän. Tämä oli oikeastaan ihan hyvä; edellisen kerran kiwano. Oikeastaan tuo muistuttaa kiiwi-hedelmää.

Quite often buy some very exotic fruit. Previously it was kiwano. And that wasn't very good. Now it was pitaya. And that was very delicious!


Aijai pahviloodan ihanuuttaÖkö tosiaankin rakastaa pahvilaatikoita. Se on oikeastaan aika kummallinen rakkaus. Mutta onhan ihan kivaa, että hän osallistuu. Sinänsä olin aika pettynyt ostoksiini pulju-firmasta:
  1. Metallinilmeisin Kyllä sille varmaankin edes jotain käyttöä löytyy. Mutta täytyy myöntää, että sen  hommaaminen  oli töppö!
  2. Pienoishelikopteri Siinä oli ongelmana säätö! Kun päällekkäin on kaksi roottoria, on niiden välinen tasapaino aika oleellinen juttu.
  3. Plasmapallo Sen kohdalla on ongelmana yksinkertaisesti se, ettei se "syty". Tietenkään kirkkaassa kesävalossa ei mitään näy. Mutta ei se yölläkään kunnolla toimi. Homma selvisi, se vaatii jonkiinlaista tärinää, ihan pelkkä musiikki on riittävää.

Mutta tilamme on: "the difference between men and boys is price of their toys". No, en minä sentään ole ihastunut bemareitten kaltaisiin kyrvänjatkeisiin. 
Klassinen vitsihän on kysyä, mitä yhteistä on äidin tisseillä ja autoradoilla? Yhtä klassinen  vastaus kuuluu: "lapsille ne on tarkoitettu, mutta isät niillä leikkivät".

I bought some stuff from a net-shop. As You surely know: the difference between men and boys is price of their toys. And what model car tracks and women breasts have in common? Both are naturally intended for kids, but fathers mainly do the playing.
Even Ökö liked my purchases. Or actually she loved the cardboard boxes.


<oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.