Juhannus 2001

Midsummer 2001

Homma alkoi sillä, että haimme Arin Otaniemestä. Hän oli ollut autolla Metsähovissa töissä; tekemässä joitain kalvoja Bonnin-matkaa varten. Kaiken huippuna hänellä oli päällään pikkutakki ja pitkähihainen paita. Varmaankin hänellä on ollut töissä kraka...

Tilanne on se, että ihan kaikki ihmiset menevät maalle. Eli tilanne on se, että kaupungit ovat ihan tyhjiä. Maalla on aina viidenkymmenen mutaisen metrin päässä humalainen porukka huudattamassa jonkunlaista stereota. Kaiken kruunaa ympäriinsäpaahtava vesiskootteri.

At first we fetched Ari from Otaniemi. By the way, I studied just there!

This is the idea of midsummer in the Virtual-Finland.

Pauli ja Tuuli etsivät etanoita: ja kerrassaan menestyksekkäästi. Nämä päästettiin vapaaksi kaukana, koska muutoin nuo olisivat olleet melkoisia tuholaisia vaikka kukkapenkissä. Syötäviksi noista ei luultavasti olisi: ne ovat kuitenkin turhan pieniä ja laji saattaa olla väärä.

Kids collected these snails!!

Epäterävä kuva, perkule!! Mutta tämän mukaan murkinointi aloitettiin. Siis kaikenlaisia kaloja: graavilohta, sinappi- ja maustesilliä. Senjälkeen oli karitsanpaistia ja ennenkaikkea vaikka minkälaisia grillimakkaroita. Niin, melkein unohtui tuo ihana sipulikastike.

Out of focus!! But we started with these different fishes. Raw salmon (delicacy), different versions of herring. Then lambkin and many versions of sausages. Then delicious onion-sauce and new potatoes.

Loukon Antti (erittäin yleisesti hänestä käytetään nimitystä 'alo', se kun on hänen tietokonetunnuksensa) oli ilmeisesti odottanut ties kuinka kauan oven takana: olimme nimittäin takapihalla ja sinne ei ovikello kuulu! Arin kanssa oli tekeillä joku ihmeviritys helpoilla yksipalaprosessessoreilla.

This is Antti Louko (very often known as 'alo'). He met Ari.

Miksi tällaisia wienerintapaisia oikeastaan kutsutaan englanniksi? Alunperin näissä olisi ollut parisen raparperinvartta. Mutta nyt sokeritonta persikkaa. Alla on voitaikinaa.

Now I don't really know, how I should call these things. Here are peach-halves (sugar-less, of course) on. There were some rhubarb originally. All are on butter pastry.

Paulilla oli kauhea päänsärky! Ilmeisesti päänpaahtaminen auringonpaahteessa ei ole ihan järkevä idea- Aamulla olisi herätys kammottavasn aikaisin ja sitten kahdeksi viikoksi Rhodokselle. Se luultavastim tehoaa ihan mukavasti päänsärkyyn...

Pauli had nasty headache! But he will forget the thing, when the family goes early next morning to Greece. Two weeks!

Nyt täytyi saada aikaiseksi jonkinlainen vihta: parisen viikkoa ilman saunaa!

Mika made 'vihta' (in some parts of Finland word 'vasta' is used; I find that word really ugly). Their family would be in Greece for two weeks. So, no sauna in that time. Vihta makes the sauna-enjoyment much bigger. It consisted some small amount of birch-twigs. One gets nicely sweat out with them. And they give really nice smell!

Virtual Finland has some ideas about sauna.

Eräänlainen "tekokokko" on tällainen yksinkertainen. Jonkinverran puita grilliin. Homma alkoi kolmisen vuotta sitten. Silloin ajateltiin, että syksyllä/talvella tuo ruostuisi puhki. Mutta ei!

We had this extremely small "pseudo-kokko". We have this kokko-thing in midsummer (in Bothnia during Easter, too). It's some kind of big bonfire or something like that.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Guest book

Back to main page.