Juhannus 2004

Midsummer 2004

Tänävuonna siskoni Anna oli perheineen lähdössä Etelä-Espanjaan, Fuengirolaan (itseasiassa Anna on ollut jo aiemmin siella. ehkäpä Paulin kokoisena).

My sister Anna (and naturally her family) were going to southern Spain (Fuengirola) next day. Then it was better, that we went to Klaukkala.

Jo on idylliä! Sinänsähän varsinainen "oikea" juhannus olisi 21.6. Mutta eipä sen annettu ihmeemmin häiritä.

Looks quite idyllic? We must enjoy our summer as well as possible (as someone said: "our summer is very cold, but luckily short").

Today is June 25th. But astronomically the correct day of Summer Equinox is June 21st.

Mika on tosiaankin näppärä! Tässä pidetään sateensuojassa polttopuita (siis aauntohan on sähkölämmitteinen, mutta kaminassa voi polttaa puuta ja näin vähentää sähkönkäyttöä).

Anna's and Mika's apartment is heated mainly by electricity. But one can burn wood, too. Then naturally amount of electricity is smaller. Mika built this place to keep wood. He really can do!

Tänneraahatut puutarhakasvit kukkivat melkoisen hienosti.

These plants are for gardens. I think, that flower would die during our winter. And so what.

Kyllä luonnonkukatkin ovat koreita. Ihan koreita ilman ihmeempää jalostusta.

Ja minä en tosiaankaan tiedä, mitä kukkasia nämä (tai ne puutarhakukat oikeastaan ovat). Enkä minä oikeastaan välitäkään tietää.

These flowers are just very natural one. From some meadow. Or maybe near road.

And I don't know, what they are. And do I even care? Actually not.

Anna ja Mika olivat hommanneet valtaisan, nestekaasulla lämmitettävän grillin. Mutta eipä se nyt niin valtavan isolta näytäkään!

Anna and Mika had purchased this huge barbecue grill. But in this case it's not nearly big enough.

Barbecuing things (typically sausages) is very normal thing here.

Homma aloitettiin kalautasella. Graavia lohta. Ja tietenkin ihanaa sipulikastiketta.

Ja sitten makkaraa. Erittäin perinteistä Juhannusmurkinaa. Tuo pienempi pökäle on mnuuten virolainen makkara. Siellähän on erittäin voimakas saksalainen kulttuuri. Jonka siunauksia herkulliset makkarat ovat. Ne ovat kylläkin kammottavan rasvaisia. Mutta suunnilleen kerran vuodessa se sallittaneen?

First we had some fish things. Like this raw salmon and onion sauce.

Then sausages. That small one is from Estonia. That country has really clear cultural bonds with Germany. And sausages are really very typical thing there.

Of course that sausage contains huge amounts of fat. But those sausages are very delicious. They have clearly very close bonds!

Jälkiruokapöytä! Siis insuliinipumppuni menee suunnilleen sekaisin tästä!

Desserts! Zillion types of different desserts.

Kyllä se jäätelö tytöillekin maistui.

Tuuli kyllä kiukutteli saatuaan jäätelöannokseensa keksin tai jotain sinnepäin. Mutta eipä se kiukuttelu kovin pitkäaikaista ollut.

Kids (other girl is from near there) ate naturally some ice-cream. Though Tuuli was rather cranky in the beginning (that ice-cream portion was totally unsatisfactory; though it was just delicious, when she ate it).

Kyllä hikinauha riitti riittävän idioottivaikutelman antamisessa. Eli naamanilme vain vahvisti asiaa.

This kind of use sweatband! One doesn't need to give that kind of face!

Tämä oli sokeriton jälkiruokani.

Ja ihan taattuvarmasti se oli erittäin suuri sunti. Kermavaahtoa (tai kyllähän se kermaketta oli), kookospähkinäkermaa (ja myöskin miytaleita) ja sitten vieläsuklaapaloja. Ja tietenkin mansikoita.

This is for me, because it's without any sugar. Really delicious thing. Whipped cream. Cocoa (both cream and chips of it). Chocolate. And naturally strawberries.

Uusmäessä, vanhempieni asuinpaikassa, oli tällainen pupupariskunta. Niin, tai oikeastaan nuo ovat rusakoita (Lepus europaeus) täällä. Näyttävät olevan aika pulskassa kunnossa. Ja mikseivät olkisikaan: ei oikeastaan minkäänlaisia vihollisia maisemissa, vain massiivisia määriä murkinaa mussutettavaksi.

Mitä nämä oikeastaan ovat? Jo tämän vuoden pentuja? Vai vahempia, jotka ottavat lepohetken pennuista?

Kuvaaminen oli oikeastaan aika kummallinen juttu. Nuo eivät välittäneet pätkääkään autosta. Tuttu juttu. Mutta digitaalikameran käynnistumisääni? Silloin lähdetään vauhdilla pakoon!

These bunny rabbits were ion Uusmäki, where my parents live. Actually these are probably brown hares (Lepus europaeus). Those are typically here in city area. "Normal" hares exists in more out there.

This is probably really quite ideal place for them. Because here are just no enemies for them.

Oikeastaan koko Suomi on vailla kunnollista yötä näihin aikoihin. Siis tämä kuva on otettu klo 22:30. Eli täällä ei ole oikeastaan kunnollista yötä moneen kuukauteen (siis astronomisesti yö määritellään niin, että auringon täytyy olla tiettyä määrää enemmän horisontin alla).

Tietenkin siellä kammottavan kaukana pohjoisessa tilanne on selvempi: siellä on vain päivä. Ei mitään muuta.

This picture has been taken at half past ten in the evening. (=22:30). We have just no night here!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Guest book

Back to main page.