Kaupunkireissu 25.1.2002

In city, January 25th, 2002

Olin ajatellut ostaa uuden kännykän itselleni nyt perjantaina. Elikkä invataksi oli varattava jo hyvissäajoin. Mutta nyt olikin aivan uskomattoman huono saa. Esimerkiksi yksi silta oli täytynyt sulkea hirvittävän voimakkaan tuulen ja lähes olemattoman näkyvyyden takia. Ja sellaista ei koskaan aiemmin ole tapahtunut.

I've decided to buy a new cellular phone. As You surely know, we have really lot of those beasts; Nokia is from our country. But I have to reserve my cab in very much beforehand. Though now it was really extremely bad weather. Very slippery surfaces. And then awful visibility. Because we had first water. Then really cold it. Then water mixed with snow. And finally pure snow. Everything with really hard wind, real blizzard. Actually, officials had to close down a bridge. Such thing has never happened before.

Ihan ensimmäisenä menimme Otaniemeen hakemaan Ari Mujusen. Itseasiassa hän on töissä Metsähovin tutkimusasemalla, mutta porukka sieltä kulkee yhteiskuljetuksella Otaniemeen. Olimme sopineet tästä jo aiemmin ja se sujui ihan kivasti.

I fetched Ari Mujunen from Otaniemi. Actually he works at Metsähovi radio research station.

Ja tässä ollaan sitten ostamassa matkapuhelinta. Se oli Nokian 5510. Todellinen nappulahullun toivepuhelin, jossa on nappuloita vaikka muille jakaa. Tosin myyjä (tai sitten Radiolinja) töppöilivät oikein kunnolla liittymäni kanssa...

Now the phone: a Nokia 5510. That phone really huge number of buttons (though they are rather small). By the way, my phone number is: intl+50-3389363.

Puhelimen oston jälkeen olikin vuorossa namujen hommaaminen Forumin karkkipussista. En ole ihan tarkalleen onnellinen sen järjestelyihin!

Kyllähän siellä oli kaksi ovea, mutta kumpikaan ei ollut oikein käyttökelpoisia. Ulko-ovi oli oikeastaan täysin toivoton käyttää. Sisällä oleva ovi oli tuollaisien portaiden takana. Sitten myyntipöydät oli järjestetty sillä ntavalla, että liikkuminen oli täysin mahdotonta. Mutta onneksi portaiden reunalla oli sentään kaide.

Then some candies! Okay, I must admit, that this shop is really poorly designed for handicapped people.

Taksi, jonka piti tulla hakemaan meitä, myöhästyi kerrassaan raskaasti. Eli menimme läheiseen kahvilaan lämmittelemään.

Our cab was really much late. We went to café nearby to get some warmth.

Sitten - vihdoin ja viimein pääsimme invataksiin ja matkalle kotiin. Mikä sujuikin ihan kohtuullisen nopeasti ja ongelmitta. Ilmeisesti autoilijat olivat kuunnelleet ja noudattaneet siellä annettuja ohjeita.

Finally the cab came! And the traffic was low. Because people have listened to radio and obeyed the instruction!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.