Joulu 2005

Xmas 2005

Ja taas joulu. Niitä alkaakin olla jo melkoinen läjä - tämä on jo yhdeksäs! Ja ne tulevat aina vain isommiksi ja isommiksil.

Joulu 2004 Joulu 2006

Then something about this Xmas. Now this is 9th. And bigger and bigger!

Xmas 2004 Xmas 2006

Oikeastaan vihaan jouluostoksia. Sinänsä tykkään kyllä ostoksista. Mutta hysteeriset ihmisjoukot...

I started my Christmas shopping in November. As early as possible. Then shopping are easy to do. Much room! But December is very bad time.

Nassikat saivat joulukalenterin.

Kids got a Christmas calendar.

Maanantai 5.12.2005. Aamupäivällä (siis puolenpäivän aikoihin) menin kauppakeskus Selloon. Ajattelin, että nyt olisi oikein hyvä hetki. No, samalla tavalla oli ajatellut muutama kymmenen tuhatta muutakin ihmistä. Minulla oli myös mukanani digitaalikamerani. Jossa oli ihan tyhjentynyt akku. Eli sanottuaan kukkuureset, kamera kuoli. Tai eihän se oikeastaan sanonut yhtikäs mitään, kun virtaa ei ollut. Nyt olisi oikein erinomainen aika levätä. Mutta enpä tehnit niin.

Illalla oli sitten Mujusen Arin synttärit. Oikeastaan aika legendaarinen tapaus.

Monday December 5th 2005. Next day will our independence day. I decided in the morning, that I would go to shopping mall "Sello". Okay, my early morning means noon at normal language. Bigger problem was, that quite many tens of thousand people has decided just the same.

I had thought, that I would take pictures of that trip.Excellent idea. But my battery had just no charge.So, no batteries...

But now I should clearly rest. But did I do is? Certainly not!

In the evening was "birthday of Ari Mujunen". Very legendary, though these last ones have been very lame.

Joulukuu on aika hirveää aikaa. Ökökin on sitä mieltä.

December is really quite filthy time here. Ökö agrees!

Sitten lahjat piti saada jotenkin pakettiin. Jossa Pappa auttoi (käytännössä siis teki kaiken). Olisinhan minä saanut thtyä sen. Mutta toivottoman paljon hitaammin ja huonommin.

Then wrapping presents! Actually this is really important part of Christmas!

Sittenpä olikin vuorossa taas kuvausreissu. Ideana olisi ollut tehdäse silloin kaikkein onnettominpana päivänä, talvipäivänseisauksena. Mutta silloin minulla on jumppa. No, paria päivää aiemmin on ihan yhtä inhottavaa,

Then I took some photos. In the very worst day of year, winter equinox. But I have gym just then. So, I took pictures a few days before it. Anyway just few minutes longer day then...

Ennen (taisi olla aatonaatto) sain eräänlaisen herkkukorin: juustoja ja valmiiksi kuorittuja saksanpähkinöitä. Ja oli siellä pussillinen hasselpähkinöitäkin, joisata erikoisesti pidän. Taidankin hakea kourallisen itselleni...

Before Christmas, I basketful of goodies. Cheeses and different nuts. These one look like brains! And brain of a dog is about that size!


Jouluaatto

Chritmas eve

Nyt pitää jotenkin selittää, että jouluaatto on se"tärkeä" päivä täällä. Että nassikat eivät todellakaan jaksa odottaa enää... Olen pusannut ihan oman WWW-sivun siitä.

Christmas Eve is the big day here! Kids count days, even later hours. But then Santa comes and gives presents. I've made really huge WWW-page of it.


1. Joulupäivä

Christmas Day

Joulupäivä ei sitten enää ole niin tärkeä. Mutta luultavasti on jokin uskonnollinen merkitys. Jokatapauksessa silloin ei käydä vierailulla. Olemme jo useampia vuosia silloin olleet Uusmäessä.

Maybe Christmas day has some kind of religious meaning? Who knows (or cares...).

Anyway, this is typically rather "quiet" day here. Everyone stays with family. Next day more visits and such.

Kirjolohen matiä! Minä olen iham selkeästi sitä mieltä, että mäti on selkeästi paras murkina!

Yleensä se on paahtoleivällä. Mutta nyt karkealla ruisleivällä. Ihan hyvää näinkin!

Roe from rainbow trout.Really lovely treat! Usually we had it on toast. But this rye-bread works really well!


Sitten "Risk! Annoin sen Paulille. Itseasiassa ensimmäinen kokeilu ei ollut oikein suotuisa hänelle. Toisaalta eipä Annallekaan. He nujakoivat keskenään Pohjois-Amerikan herruudesta. Jolloin muut saivat mellastaa vapaasti muualla.

Pauli has got this game: Risk. But just it was quite bad for him. Though things weren't so good for Anna, either.


Uusi Vuosi

New Year Eve

Uusi vuosi on aina ollut Hyrylässä opiskeluaikaisten tuttujeni luona.

New Ye ar Eve is allways in Hyrylä.


Loppiainen

Twelfth Day

Loppiainen on sitten joulun loppu. Joskus ammoin muinoin joulu jatkui paljon pitempään, kun ihmisillä ei ilmeisesti ollut muutakaan järjellistä tekemistä.

This day is the end of Christmas here. Christmas decorations and tree is put away. Before (something like 200 years ago) the Christmas-time lasted much longer. But there wasn't no problems


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.