Joulu 2001

Xmas 2001

Sittenpä jotain jorinaa tästäkin joulusta. Tälläkertaa päätin olla edes kohtuullisen viisas ja tehdä jouluostokset jo hyvissäajoin etukäteen (nojoo, niinpä olin liikkeellä viimevuonnakin - ja jopa aiemmin). Ilman sitä kammottavaa ryysistä ostohaluisista ihmisistä (joka lauma muistuttaa tarkasti hunnilaumaa). Ja hyödyntäminen toimii ihan upeasti; tämäkin teksti on viimevuodelta. Kuvatkin oivat aikalailla samanlaisia!!

Joulu 2000

Joulu 2002

Then something about this Xmas. But I've done quite big pages of two previous ones. There must be the very basic things about Xmas here.

Xmas 2000

Xmas 2002

I did my shopping in the middle of November. That looks so wise: I hate big crowds of people. Much like rodents or something equally discusting things.

1. Ostoskeikka

First time shopping

Tiistai 27.11.2001. Maassa oli lunta. Mutta se oli sulamassa, tuottaen valtaisia määriä loskaa. Siis lumi on erittäin kiva juttu, mutta loskaksi sulava on lähinnä iljettävä juttu. Eli mielentilani oli aikamoisen surkea: suhtauduin suunniulleen kaikkeen mahdolliseen erittäin kielteisesti. Mutta minkäs sille voi!

Stockalla oli sama iso kuusi kuin viimevuonna! Voi todistaa sen huomattavan helposti viimevuotisin valokuvin. Ja kun se on tuollainen hirvitys (ja mielipiteeni ovat pysyneet ihan samoina viimevuonnakin)...

Olin oikeastaan ihan valmis heräteostoksiin: jopa niinkin isoon kuin uuteen digitaalikameraan. Omastani oli salama mennyt aika onnettomaan kuntoon. Tai kyllähän se sinänsä toimii, jos toisella kädellä vetää salamaa "takaisinpäin". Kun minulla on vain yksi käsi käytettävissäni, niin homma on hankalaa.

Mutta siinä (siis tietojen saamiseen kamerasta) tulikin ongelmia. Kun kamerapiste ei osaa sanoa yhtikäs mitään digitaalikameroista. Kyllähän siellä oli niitä akkoja "palvelemassa" vaikka kuinka monta. Eräs ystäväni käytti eräästä rautakaupan myyjästä nimitystä: "veltto räkä". Mutta mitä he tekivät, kun todellinen asiakas tuli todellisien kysymysten kanssa?

Mitäs tälläiselle kiusalliselle vitsaukselle tehdään? Pannaan nuorin harjoittelija siirtämään vitsaus naapuriosaston huoleksi. Ja unohdetaan asiakas sitten. Viiden minuutin kuluttua nostin mekkalan, ison sellaisen. Vaadin esimiehen nimeä ja yhteystietoja. Yllättävää kyllä, niitä ei tullut!

Mutta tosin minulle esiteltiin innostavaa Olympuksen C-40 -kameraa. Se oli aika upea vekotin. Mutta kilohinta oli jokseenkin hyydyttävä juttu.

Tuesday, November 27th, 2001. My first time getting Christmas-presents from city. And - sorry to say - not the last time. I really hate that Christmas-rush!

The weather. What should I say about it. We had some snow. But the snow is just roughly there. It melts partially during daytime. Added with some dirt and salt (that makes the stuff easier to drive through, but it does really bad thing everything corrosive), the result isn't very nice. But the beginning of winter isn't so nice thing here.

And I was in very bad mood! Quite typical thing: because here's so dark and overally "bad". So, I was in bad mood!!

Erinmomaisen hyvä puoli tällaisessa aikaisessa jutussa on se, että kovin valtaisia ihmisjoukkoja ei ole.

Getting in toy-store is really easy in this time! I might be a bit alive after this experience.

Disney markkinoi näitä hahmojaan vuodesta vuoteen! Ja näiden takana on aivan käsittämättömän valtaisat armeijat lakimiehiä.

This Disney-stuff is just so lovely. Because they have designed every puppet so. And there are about zillion eager lawyers after any copyright infrignment. Maybe this picture is OK? But I can't be really sure about that.

Okay, I sound very pessimistic now!

Siinä vaiheessa, kun tulin kotiin, oli jo pimeää! Tällä arktisella leveysasteella on vain noin. Tässä on sitten kuva parin päivän jälkeen, ei suunnilleen mikään ole ihmeemmin muuttunut.

It was really dark, when I came home. I think it was at 4PM. But here's really (very near to total darkness) dark then. So, this picture is taken a few days after the actual thing. But there aren't any changes!


Kävin Katrin ja APMn kotona. Siis eihän tämä ole mikään jouluinen juttu, mutta se sentään tapahtui suunnilleen silloin.

I visited home of Katri and APM. This is not any Xmas-thing. But it happened during that season. So...


2. Ostoskeikka

Second time shopping

Tiistai, 4.12.2001. Silloin ensimmäisellä kerrallalla näin kissoja varmaankin ihantuttavan lelun. Siitä ne tykkäisivät. Tai siis asinakin Ökö; Helmillä on tapana nukkua. Mutta muutkin kissanomistajat olivat ihastuneet samaan leluun! Mutta uusi satsi niitä on tilattu.

Tuesday, December 4th, 2001. This is the pet-department. I've noticed last time really nice toy. I decided to purchase it this time. But there was none left.

Aika kivan näköisiä nalleja. Ja nämä eivät todellakaan olleet mitään pieniä. Kaikkea muuta!

Lovely teddy-bears. And notice: these creatures aren't small. No way!

Mahtavan ihanaa: kaikki on ostettu!

Everything is bought! Yippee!!


Mujusen Arin synttärit - tai parempi niitä olisi kutsua orgioiksi.

Birthday of Ari Mujunen - just call them orgy.


Tein reissun Maxi-markettiin. Kun viikko näytti niin tyhjältä. Loppuviikosta saatoin vain todeta: "se vaikutti tyhjältä".

I made a trip to Maxi-Market, which is just near to mym place. The week seemed to be very empty. But actually it wasn't! Definitely not!


Vihdoin ja viimein joulukortti!

Christmas-card.


Talvipäivänseisaus on taas

Winter eqinox.


Jouluvalot

Christmas lights


Jouluaattoi! Verensokerini oli sen jälkeen aikamoisen ihmeelliset. Mutta sitä oikeastaan aavistelinkin. Niiden korjaaminen kuntoon hoituu kyllä ihan helposti.

Mutta sitten insuliinipumppu alkokin ryppyillä. Pahasti! Minulla on ollut pumppu jo reilusti yli kymmen vuotta, kuitenkin alle kaksikymmentä. Kaksi kertaa pumppu on ryppyillyt: molemmat kerrat jouluna! Tällaisten tilanteiden varalta minulla on kyllä ihan tavallista ruiskuinsuliinia. Eli mittaan verensokerin ja sitten ruiskutan soveliaan annoksen sen perusteella. Neljän tunnin välein; yöt ja päivät!

Christmas Eve is the great day here.


Sittenpä uusivuosi.

New Year eve!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.